Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 важни съвета как да „хванете“ рака навреме

„Ракът е там, където хората рядко поглеждат.“ Лекарят на момичето „с маската на Батман“ дава седем важни съвета как да не пропуснете болестта
съвета

От няколко години вниманието както на лекари, така и на журналисти от целия свят е приковано от краснодарския лекар Павел Попов и неговия метод за фотодинамична терапия. Той се зае да лекува Луна Фернер, бебе от САЩ , чието лице по рождение беше засегнато от гигантски меланоцитен невус. Онкологът разпозна родилния белег, който беше не толкова обезобразяващ, колкото заплашващ живота ѝ в бъдеще. И ето защо:

„Без съмнение, неоплазмата на лицето на бебето, ако не беше лекувана до този момент, щеше да се превърне в рак“, казва д-р Павел Попов.

Освен това той даде седем важни съвета как да предпазите себе си и близките си от подобно „злокачествено“ развитие на събитията.

1. За ранно откриване на рак на маточната шийка е необходимо да се направи колпоскопия с оцветяване по Шилер с биопсия за йод-отрицателни зони. За жени, които не страдат от папиломен вирус, е достатъчно да правят преглед веднъж годишно. Другите, които го имат – веднъж на шест месеца.

2. Задължителна биопсия на всички белезникави кератинизирани, грапави петна по устната лигавица и езика, ако петната персистират повече от един месец.

3. Задължително отстраняване на всички кафяви и черни невуси (бенки) с диаметър над 5 милиметра.

4. Задължително отстраняване на всички пигментни образувания по нокътното легло, по дланите и стъпалата, независимо от техния размер.

5. Задължителна биопсия на всички влажни и люспести ерозии, както и на кератинизираните плаки по кожата, ако съществуват повече от един месец.

6. Ранното откриване на рак е възможно само когато се направи ендоскопско изследване. Затова на хората с хронични възпалителни заболявания на лигавицата на стомаха, както и на други вътрешни органи, се препоръчва всяка година да правят ендоскопия на болния орган.

7. И най-важното – не изпадайте в паника. Канцерофобията е опасна крайност. Няма полза от излишни притеснения. Не забравяйте, че най-високият процент на заболеваемост от рак е след 60-годишна възраст. Няма смисъл младите хора да ходят на прегледи и да правят изследвания до изтощение. Така или иначе ракът ще напомни за себе си, стига да е ясно какво трябва да се прегледа и какви изследвания е необходимо да се направят.

ГЕНОТРОН - концентрирана формула с екстракт от глухарче
Корен от глухарче – естествена протекция срещу рак

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *