Рициново масло Купро – помага при лечението на запек

Продуктът Рициново масло (Ricini oleum, virginale) с марката Купро действа като слабително. Използва перорално за краткосрочно за лечение на запек.

Рициново масло – при запек

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Рициново масло?

  • Ако имате алергия към рициновото масло.
  • Ако сте приели отрови, които са мастно разтворими като бензол, екстракт от мъжка папрат, фосфорорганични съединения.
  • Ако имате кръвотечение.
  • Ако имате възпаления в корема като холецистит, язвен ентероколит, перитонит, апендицит.
  • Ако сте жена и сте в менструация.
  • Ако сте склонни към колапс.
  • Ако страдате от обща слабост.
  • Ако сте болни от жълтеница.
  • Ако страдате от спастичен запек.

Имайте пред вид, че това Рициново масло Купро НЕ трябва да се приема в случаите на болки в стомаха, позиви за повръщане – само лекар може да ви каже дали и как да го приемете.

Внимание! При наличие на кръв в изпражненията, при кървене от ануса НЕ приемайте това лекарство. НЕ приемайте продукта Рициново масло Купро късно вечер. НЕ лекувайте с този медикамент деца под 6 години.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и билки, както и за медикаменти, които се продават без рецепта – това може да ви навреди.

Бременните жени НЕ трябва да приемат Рициново масло Купро – то може да предизвика контракции. Това лекарство няма негативен ефект върху способността за работа с машини и върху шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Рициново масло Купро?

Само рициново масло – 40 мл, други вещества в този продукт няма.

Дозировка за лица над 6 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната доза е по 1-2 супени лъжици – това се равнява на 15 – 30 гр на ден. За децата над 6 години – от 1 до 3 чаени лъжички. Може да се приема с сок от лимон, с кафе, за децата – разбъркано едно към едно със захар.

Пазете от контакт с очите! Имайте пред вид, че продължителният прием на рициново масло може да доведе до привикване, а може да причини като нежелана реакция и гадене, болезнени колики, повръщане.

Съхранение:  Далече от достъпа на деца, във фабричната опаковка, далече от пряка светлина при температура под 25 градуса по Целзий. Следете рока на годност.

Носител на разрешението за употреба и производител :КУПРО-94 ООД – България.

Средна цена в аптеките  2-3 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *