Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Смути за по- добро зрение и бърз метаболизъм

Смути с алое вера, мед, орехи и лимонов сок

Храната със сигурност играе важна роля за здравето на очите ви. Вярвате или не, но витамините, минералите, както и антиоксидантите влияят пряко върху функцията на очите.

Винаги сте изложени на фактори, които влияят на зрението ви и могат да причинят различни очни заболявания. Ето защо е важно да се уверите, че ядете достатъчно храна, която поддържа здравето на очите.

Рецептата съчетава следните органични и нискокалорични съставки:

Тези четири съставки правят тази рецепта за смути наистина много здравословна. Заедно те съдържат много витамини, минерали, както и незаменими мастни киселини. Всички тези хранителни вещества могат не само да защитят, но и да подобрят зрението ви.

Така че, нека да разгледаме какво може да направи всяка от четирите съставки в тази рецепта за смути за вашето здраве!

Алое вера- ползи за здравето

На първо място, има биогенни стимулатори. Тези вещества повишават производството на бели кръвни клетки и насърчават фагоцитозата. Освен това те стимулират живата тъкан и насърчават нейното заздравяване.

Тези ползи правят алое вера чудесен съюзник при лечението на очни заболявания. Следователно може да бъде полезен за защита срещу катаракта. Можете също да го пиете за борба със слабостта на роговицата.

Орехи- ползи за здравето

Орехите са богати на есенциални мастни киселини и антиоксиданти. Поради тази причина те са силно препоръчителни за поддържане на здравето на очите.

 

Умерената им консумация насърчава премахването на токсините, като същевременно подобрява кръвообращението. Освен това, когато се консумират в разумни количества, те понижават нивата на холестерола.

Тези ползи, заедно със способността им да спират вредното окисление, ги правят добър избор за предотвратяване на проблеми със зрението.

В допълнение, те поддържат метаболитните функции, тъй като помагат за контролиране на глюкозата. Освен това те са полезни за регулиране на натрупването на липиди.

Мед- ползи за здравето

Неговите антибиотични и терапевтични свойства го правят страхотен за вашите очи, тъй като помагат за предотвратяване на инфекции и хронични заболявания.

Освен това е доказано, че медът подобрява зрителната острота. В това отношение той дори може да бъде толкова ефективен, колкото някои конвенционални лечения от аптеката.

Сякаш тези предимства не са достатъчни, високото му съдържание на естествени захари дава на тялото ви енергиен тласък. Това насърчава изгарянето на мазнини и калории.

Лимонов сок- ползи за здравето

Лимоновият сок осигурява много ползи за вашата имунна система, здравето на очите и метаболизма.

На първо място, лимонът е един от най-добрите източници на витамин С. Той е мощен антиоксидант. Добър е за предотвратяване както на катаракта, така и на дегенерация на макулата.

Освен това има естествени киселини и масла, които предпазват очната тъкан от инфекции.

Смути- приготвяне:

Съставки:

 

  • 6 1/2 супени лъжици алое вера (100 г)
  • 1/2 чаша смлени орехи (50 г)
  • 1 супена лъжица мед (25 г)
  • сокът от 2 лимона

Инструкции:

  • Първо измийте добре листата на алое вера.
  • След това извадете гела с лъжица.
  • След това поставете гела в съд с вода.
  • Оставете да поври 10 минути.
  • След това се охлажда в хладилника за 12 часа.
  • След това време добавете към блендера заедно с останалите съставки. Блендирайте, докато се смесят добре и станат кремообразни.

Източници: Smoothie Recipe for Better Vision and Metabolism – Step To Health

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *