ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо умните жени често предпочитат да са необвързани?

Защото умните жени са наясно, че не им трябва мъж на всяка цена, за да се чувстват пълноценни

Опитът на умните жени ги е научил, че най-настоятелни и агресивни в привличането на жена са елементарните и често комплексирани мъже.

Колкото по-уникален е човек, толкова по-трудно ще му бъде да намери своята сродна душа. Това важи както за жените, така и за мъжете.

Да се открие подходящ партньор не винаги е лесно: някои го срещат напълно случайно, а други го търсят методично и с помощта на дедукция. Често обаче образованите и умни жени остават сами. Нека разберем защо се случва това.

Концепцията за интелигентност е доста неясна: някои вярват, че интелигентността е само вродена, докато други са убедени, че може да бъде придобита. Освен това, няма твърда връзка между интелигентността и висшето образование – хората могат да бъдат мъдри и ерудирани и без да са завършили университет. Дипломата изобщо не гарантира, че човек е интелигентен и има широк мироглед. Това обаче са по-скоро изключения, отколкото правило.

Статистиката сочи, че жените с висше образование са повече от мъжете. Затова, според изследователите от Йейлския университет, за дамите е по-трудно да намерят партньор с тяхното ниво на интелигентност.

Резултатите от едно проучване ни позволяват да погледнем на този въпрос от другата страна: по-често мъжете се чувстват несигурни с жена, която е учила повече от тях, интересува се от сериозни проблеми и не го крие. До такива жени много мъже се комплексират допълнително и започва да им се струва, че губят своята мъжественост.

Но, ако оставим настрана статистиката, един от основните фактори, които влияят на това защо умните жени са необвързани, са техните очаквания и представи какъв трябва да е техния партньор. Нека обаче да поговорим за всичко по ред.

Умните жени не обичат да си губят времето

Интелигентните жени не предпочитат мъже, които публикуват снимки с уж любопитни факти, забавни видеа или не изразяват собственото си мнение в социалните мрежи. Това изобщо не означава, че забавлението им е чуждо. Ако ще има флирт, тогава нека да е остроумен, ако ще се води разговор, тогава нека да е със смисъл, а не за времето, телевизионните предавания и отстъпките в магазините.

Такива жени ценят времето си. Затова, когато търсят партньор, внимателно „отсяват“ онези, които на пръв поглед не им изглеждат подходящи. Да, такъв подход има своите недостатъци. Например, ако поради някаква причина жената откаже да опознае мъжа по-добре, защото от самото начало е видяла черти, които смята за неприемливи.

Интелигентните жени са си самодостатъчни

Някой може да нарече умните жени твърде придирчиви. Те, обаче познават добре себе си. Наясно са с приоритетите си, и ако трябва да се разделят с някоя сърдечна тръпка, за да постигнат целите си, ще го направят. Защо? Защото се чувстват добре в своята собствена компания, а и животът е твърде кратък, за да го пропиляват заради някой, който не струва.

Освен това жените, както и мъжете, се уморяват, ако често се провалят в намирането на партньор. В такива случаи личния живот отива във фризера. Фокусът е върху саморазвитието, отдиха, кариерата. Вярно е, че често един такъв етап е твърде дълъг. Затова може да им бъде доста трудно да се върнат към общуването и срещите с мъже.

Съвременните жени знаят и могат всичко

Жена, която е реализирала кариерата си, като правило е уверена в себе си, самодостатъчна, взискателна и знае точно какво иска. Често мъжете виждат това като пречка за проявата на мъжественост и предпочитат да прекратят връзката възможно най-скоро.

Не им пука какво мислят другите

Интелигентните жени се отличават с независимост – те изобщо не се обиждат от думата „стара мома“, не придават значение на мнението на другите и със сигурност никога няма да последват примера им. Да, може да дойде момент в живота на една жена, когато тя ще има нужда от връзка, но това ще се случи тогава, когато сама реши, че трябва да се случи.

Умната жена ще започне връзка само с мъж, който харесва, и няма да обръща внимание на „сватосването“ на родители или приятели. С годините човек става по-опитен и знае по-добре с какъв иска да се събере.

Животът им е достатъчно вълнуващ

Освен връзките, семейството или децата, има милион други неща в живота, които доставят удоволствие. Интелигентните жени обичат своята работа, хобита и приятели. Затова и често не изпитват нужда от партньор. С годините те свикват да живеят сами и това им доставя повече удоволствие, отколкото тъга.

За жените, които имат деца от предишни партньори, е изключително важно новият човек до тях да намери общ език с малките човеци. Това не винаги е лесно и връзките често се разпадат, малко след като са започнали.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *