Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съветите на Едгар Кейси при дерматит, затлъстяване и други здравословни проблеми

Едгар Кейси е дал голям брой съвети и препоръки относно храненето, поддържане на добро здраве и други теми, полезни за всеки човек

Едгар Кейси

Едгар Кейси (1877 – 1945) е американски екстрасенс, гадател, ясновидец и пророк. В състояние на транс той е правил „четения“ на различни теми: астрология, медицина, теология, Атлантида, древен Египет и др.

От онова, което Едгар Кейси е казал за здравето разбираме, че поговорката „една унция превенция струва половин килограм лечение“, не би могла да бъде по-вярна. И страхотната новина е, че информацията от четенията за здравето включва лесни предложения, които всеки от нас може да следва, за да остане здрав. Естеството на много от тези препоръки показва, че разбирането на Кейси за физическата грижа наистина е изпреварило времето си. Тези основни принципи включват:

  • Спазвайте добре балансирано хранене;
    Редовно правете упражнения;
    Осъзнайте, че нагласите и емоциите също оказват влияние на здравето;
    Поддържайте тялото чисто – както отвън, така и отвътре;
    Живейте балансиран живот – отделяйте време за релаксация и отдих.

Едгар Кейси за храненето

Огромен брой „четения“ на Кейси са посветени на поддържането на здравето и правилния начин на живот. Повечето от тях са лични, адресирани до конкретен пациент. Но има и общи препоръки.

„Първо, физическото тяло е храм, пазител на ума и душата на човека. То има своите достойнства и своите недостатъци, своята сила и слабост. Затова храненето, което не противоречи на законите на природата, води до най-пълното разкриване на възможностите на тялото.“

В изявленията на Кейси постоянно присъства напомнянето за необходимостта от поддържане на баланс в храненето. В същото време спазването на диета не е от съществено значение.

Въпрос към Едгар Кейси: Трябва ли да имам някакъв специален режим на хранене?

Отговор: Както беше посочено, добре балансираното хранене е от съществено значение. Но човек не трябва да се занимава само с него. Храненето не бива да е господар на човека, а точно обратното – човекът трябва да е господар на храненето.

Често болестите са свързани с определени гастрономически навици. В същото време храната става господар на човека и това състояние е дълбоко вкоренено в съзнанието му. Колкото повече е яденето, колкото по-неразумно е храненето, толкова повече са проблемите със здравето.

Много от „четенията“ на Кейси по темата позволяват да се подчертаят повтарящи се универсални съвети, които са подходящи за всеки човек.

Нека поне едно хранене на ден включва сурови зеленчуци

Това трябва да са зеленчуци като зеле, маруля, целина, моркови, лук и други. Доматите могат да се ядат само през сезона, в който зреят.

Онова, което се яде вечер не трябва да бъде тежко и изобилно, а разнообразно. Ако е месо, тогава може да бъде само риба, месо от птица или агнешко. Пържените храни не трябва да се консумират всеки ден. Яжте повече листни зеленчуци, това е за предпочитане пред варива или кореноплодните, които растат под земята.

Свинското месо води до артрит, убеден е Едгар Кейси

Не пийте сладки напитки, за да поддържате бъбреците чисти.

„Добре е да пиете много вода преди и след хранене. Когато храната стигне до стомаха, той се превръща в склад, в аптечка, която сама създава всички вещества, необходими за нормалното храносмилане. Ако преди това стомахът е бил „облят“ с вода, реакциите ще бъдат по-нормални.“

Както беше посочено, използвайте повече продукти, отглеждани на земя в близост до мястото, където живеете. По-добре е за тялото от различни видове плодове, зеленчуци и растения, донесени от други места.

Никога не яжте, ако не сте в настроение, когато сте уморени или твърде развълнувани, е един от универсалните съвети на Едгар Кейси.

Той говори много и за голямото значение на киселинно-алкалния състав на храната и хранителните комбинации.

За човешкото тяло, колкото по-малко физическа активност произвежда, толкова по-алкална трябва да бъде храната за него. Физическата активност изгаря киселините, но тези, които водят заседнал или неактивен начин на живот, трябва да избягват да ядат сладкиши и твърде много нишесте.

Придържайте се към повече алкални храни, отколкото към киселинни. Защото така естествено се усвоява по-лесно приетата храна и се подобрява потока на лимфата и кръвта.

Зеленчуците и плодовете, с малки изключения, са алкални, докато месото, нишестето и захарта са киселинни храни

Пример за съвет, даден от Кейси на 51-годишна жена

Тя е страдала от дерматит, затлъстяване и други здравословни проблеми.

„Никога не яжте зърнени храни едновременно с грейпфрут, други цитрусови плодове или сок от ананас. Яжте зърнените храни на единия ден, а плодовете на следващия. Заедно те са неблагоприятни, образуват киселина, която кара тялото да трупа мазнини.

За предпочитане е кафето да се консумира без мляко или сметана.

Виното трябва да се приема като храна, а не с друга храна. Червеното вино, като шери или порто, може да се приема с кисел или черен хляб, късно след обед, което е за предпочитане пред кафе или чай. Това не влияе на теглото, не предизвиква чревна ферментация, ако се консумира в тази форма, но не и с други храна.“

Хранителните съвети на Едгар Кейси може да се обобщят както следва

Храни, които трябва да се избягват:

  • пържени храни;
    газирани напитки;
    бяла захар, продукти от бяло брашно;
    червено месо, особено свинско, или тежко, недостатъчно сготвено месо;
    алкохол, с изключение на червено вино.

Комбинации, които трябва да се избягват:

  • нишесте и захар в едно хранене създава твърде много киселини;
    различните видове нишестени храни заедно произвеждат повишена киселинност;
    месо и картофи, или месо и хляб, или месо и всякакви нишестени храни нарушават храносмилането;
    цитрусовите плодове и зърнените култури, приети по време на едно хранене генерират токсини (замърсяване);
    кафе или чай с мляко или сметана е трудно смилаемо.

Като цяло трябва да се поддържа добре балансирано хранене. Предпочитание трябва да се дава на плодовете и зеленчуците, но не и храни, съдържащи скорбяла. Трябва да има висок дял (80:20) на алкалните храни преди киселинните.

Едгар Кейси е защитил кафето и цигарите в умерени количества като полезни за здравето

Попитан какво е умерено количество, американският екстрасенс отговорил, че това са 2 цигари на ден или една лула на седмица. Това не е задължително и трябва да се спазва само от хора, които имат проблем с тютюнопушенето или обичат да пият много кафе. Една чаша черно, филтрирано кафе на ден е достатъчна, казва той.

Разумното количество вредни храни и напитки успокоява тялото и ума и прави човек да не е зависим от тях

Кейси говори за важността и добрите резултати от поддържането на физическото тяло в добро състояние. Доброто състояние на емоциите и на работата на всички органи и системи е баланс. Баланс между „искам и трябва“.

Кейси не спира да напомня за необходимостта от редовни упражнения, за важността на почивката и поддържането на организма и тялото чисти – както отвътре, така и отвън.

„Осъзнайте, че всяка душа е храм, в който живее Бог. Същото важи и за вашето тяло. Така че вниманието към тялото, не заради самото него, а като към място, където живее Бог, може да бъде най-добрият канал за проявление на духовната истина и енергия”.

В същото време емоционалното и психическото настроение на човек е много важно

„Пазете тялото – или пазете ума, и той ще запази тялото! – по конструктивен начин. Тоест, мислете за приятни неща, дори когато перспективата може да е най-мрачна. Не позволявайте на малките неща, на малките пречки, да ви дразнят или да нараняват чувствата ви, както и да ви разсейват от вашата цел. А целта на всеки човек е една – да срещне сродна душа, с която да живее спокоен живот. Така енергията от покоя около нас влиза вътре в нас, за да лекува или за да пази тялото от болести“.

Начинът, по който мислим и чувстваме, се отразява във физическото ни тяло и може да доведе до заболяване.

„Нека вашата душевна нагласа бъде така, сякаш това (желаното) е постигнато! Без песимистично отношение!“

„Поддържайте конструктивно мислене, защото, бъдете сигурни, мислите влияят на емоциите. Гневът, разочарованието или враждебността произвеждат отрова. Бъдете позитивни“.

Кейси не вижда болестта като независима единица

По-скоро болестта се явява на човека като същност във времето и пространството като урок, който трябва да научи. Или поради неподчинение на законите за функциониране на човешкото тяло или дори на законите на самата Вселена. Същото важи и за ума и духа.

Източник: www.edgarcayce.org

Глобал Хелт Дерматил
Глобал Хелт ДЕРМАТИЛ – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *