Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СОФТАКОРТ капки за очи – помага при възпаления и лека алергия на едното или двете очи

Медикаментът СОФТАКОРТ капки за очи се предписва за лечение на повърхностни възпаления на едното или двете очи, познати като конюнктивити, както и на лека алергия. Съдържа хидрокортизон, което вещество е кортикостероид. Имайте пред вид, че окото не бива да бъде инфектирано.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента СОФТАКОРТ капки за очи?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от повишено очно налягане – хипертензия.
  • Ако сте с херпес вирусна инфекция – остра форма.
  • Ако имате конюнктивит с образувани язви.
  • Ако сте с кератит, в това число в начален стадий.
  • Ако сте с бактериална инфекция като ечемик, блефарит, конюнктивит, остра гнойна инфекция.
  • Ако имате очна микоза – или гъбична инфекция на очите.
  • Ако страдате от очна туберкулоза.
  • Ако очите ви са зачервени без да знаете причината.
  • Ако страдате от заболяване, което изтънява външната част на окото.
  • Ако дълго време сте използвали кортикостероидни медикаменти и сте получили разраняване на окото.
  • Избягвайте да носите контактни лещи по време на лечението.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът СОФТАКОРТ капки за очи може да причини нежелани странични реакции. Запознайте се много внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Този медикамент НЕ се препоръчва за лечение на деца. НЕ се препоръчва също така на бременни и кърмещи жени, освен при абсолютна необходимост, но само след консултация с лекар.

Работещите с машини и шофьорите трябва да имат пред вид, че прилагането на капките може да причини временно замъгляване на зрението им. Изчакайте да се избистри.

Какви вещества съдържа медикаментът СОФТАКОРТ капки за очи?

Хидрокортизонов натриев фосфат – в 1 мл капки по 3,5 мг, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още натриев дихидроген фосфат монохидрат, динатриев фосфат додекахидрат, динатриев едетат, натриев хлорид, вода за инжекции, хлороводородна киселина за нормализиране на Рн.

Имайте пред вид, че всяка капка от лекарството съдържа по 0,227 мг фосфати.

Дозировка и начин на употреба: Спазвайте без отклонения указанията на фармацевта или на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 2 капки в болното око или в двете при необходимост, от 2 до 4 пъти на ден. Продължителността е от няколко дни до две седмици, като дозата се намалява постепенно.

Внимание! В листовката са описани 11 последователни стъпки, които трябва стриктно да спазвате при поставянето на капките от този медикамент в едното или в двете си очи.

Съхранение: Винаги дръжте медикамента СОФТАКОРТ далече от достъпа на деца при температура под 25 градуса по Целзий в сашето, за да ги предпазите от въздействието на светлината. Едноразовите контейнери се използват в рамките на един месец. Запишете си датата на първото отваряне. Останалото в контейнера количество незабавно се изхвърля. 

Носител на разрешението за употреба: LABORATOIRES THEA

12, rue Louis Bleriot,63017 CLERMONT-FERRAND Cedex 2 – Франция.

Производители: LABORATOIRE UNITHER – Франция.

LABORATOIRES ТНЕА – Франция.

Средна цена в аптеките 23-24 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *