Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пийте много вода при киселини в стомаха

Много хора в днешно време страдат от появата на киселини. Киселините в стомаха може да предизвикат много проблеми, ако не се лекуват навреме. Хората, които се оплакват от киселини в стомаха са с 43% по-висок риск от развитието на рак на хранопровода в сравнение с тези, които нямат киселини или лошо храносмилане.

За да облекчите киселините в стомаха може да започнете с няколко прости техники:

  • Яжте храната си на малки порции, като я дъвчете по-дълго време.
  • По време на хранене пийте много вода, а ако пушите се откажете от този вреден навик.
  • С всяко хранене приемайте и растителни храносмилателни ензими, които ще облекчат подуването на стомаха и ще подпомогнат движението на храната в червата.
  • Намалете стреса като правите физически упражниния, спортувате, медитирате или правите упражниния за подобряване на дишането. Това много помага за облекчаването на киселините.
  • Спрете да използвате противовъзпалителни средства за намаляване на киселините. Тези лекарства само увеличават риска от появата на стомашно-чревни язви и храносмилателни затруднения. Пийте чай от куркума например. Куркумата има противовъзпалително действие и пречи на появата на киселини в стомаха.
  • Добре е да включите в диетата си консумация на пресни плодове и зеленчуци или да ги консумирате приготвени на пара, защото по този начин се отнема по-малко от хранителните им вещества. Полезно е да консумирате кисело мляко всеки ден освен, ако нямате непоносимост към лактоза. Млечните продукти облекчават киселините в стомаха.
  • Ако пиете кафе го заменете с чай смесен с лимон и мед. Чаят помага за облекчаването на киселините в стомаха. Пийте чай от джинджифил, копър или мента 15 минути преди закуска за да предотвратите стомашните проблеми.
  • Не използвайте бяла захар. Доказано е, че бялата захар намалява активността на някои имунни клетки, които се борят с бактериите, вирусите и раковите клетки. Изкуствените подсладители също не са препоръчителни, тъй като те предизвикват газове, подуване на корема и диария.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пийте много вода при киселини в стомаха

  1. Pingback: Тютюнопушенето причинява киселини в стомаха | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *