ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИМИЛАСАН Драй Ай капки – помагат при зачервяване, сухота, сълзене на очите

СИМИЛАСАН Драй Ай е хомеопатично лекарство, което се прилага локално при появата на различни симптоми в очите.

При какви очни проблеми помага лекарството СИМИЛАСАН Драй Ай?

  • При зачервяване и възпаления на клепачите и очите.
  • При сухота в очите.
  • При рефлексно сълзене, което се причинява от сухотата на очите.
  • При чувствителност към светлината.
  • При чувството на песъчинки в очите.

Имайте пред вид, че подобрение на състоянието ви трябва да настъпи до 3 дни след началото на лечениеито. Ако това не се случи, консултирайте се с лекар.

При какви здравословни проблеми НЕ трябва да използвате капките СИМИЛАСАН Драй Ай?

  • Ако имате алергия към активните вещества в лекарството или към някоя от помощните съставки в него (описани са подробно по-долу).
  • Ако страдате от глаукома или катаракта.
  • Ако детето ви няма навършени 2 години.

НЕ забравяйте да споделите с лекаря какви други лекарства приемате, в това число и такива, които свободно се продават в аптеките.

Имайте пред вид, че за хомеопатичната терапия е типично в началото за кратко симптомите да се обострят. В такъв случай трябва да спрете използването на лекарството и да изчакате, докато настъпилото влошаване премине. След което започнете отново до пълното възстановяване. Но ако симптомите ви продължават да се влошават, ако зрението ви се замъгли или получите болки в очите – спрете лекарството и консултирайте с лекар.

Ако бременните и кърмещи жени спазват точно указанията не рискуват, ако използват хомеопатичния продукт СИМИЛАСАН Драй Ай, но преди това задължително трябва да се консултират с лекар.

Лекарството СИМИЛАСАН Драй Ай не се отразява съществено на способността за работа с машини и за шофиране.

Ако окото ви е възпалено, е препоръчително да свалите контактните лещи. В краен случай капките могат да се прилагат, като лещите се поставят отново след минимум 15 минути след поставянето на капките. Също толкова време трябва да изчакате, преди да си поставите лещите след събуждането сутрин и преди лягането вечер. По принцип при носенето на контактни лещи сухите очи са по-чувствителни.

Имайте пред вид, че СИМИЛАСАН Драй Ай не заменя предписаните ви от лекар други медикаменти.

Внимание! Това лекарство може да причини и нежелани странични реакции. Прочетете внимателно какви могат да са те в листовката, приложена във фабричната му опаковка.

Какви вещества съдържа хомеопатичното лекарство СИМИЛАСАН Драй Ай?

Atropa bella-donna D 6, Hydrargyrum bichloratum D 6, Euphrasia 3c D 6 са активните вещества в това лекарство. Освен това то съдържа още натриев тетраборат, натриев нитрат, пречистена вода, сребърен сулфат, борна киселина.

Дозировка за лица над 2 години и начин на употреба: Спазвайте точно инструкциите в листовката или указанията на лекаря ви. Препоръчителната доза е по 1-2 капки във всяко око по веднъж, или по няколко пъти дневно, като лекарят може да ви назначи и друга дозировка. В листовката стъпка по стъпка е описан начинът на приложение на СИМИЛАСАН Драй Ай, който трябва да спазвате.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Имайте пред вид, че след първото отваряне на лекарството срокът му на годност е само 3 месеца.

Носител на разрешението за употреба: ММ Фарма Сървис ЕООД – България

Производител: Медитрайл Интернешънълс ЕООД – България

Средна цена в аптеките 24-25 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *