ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Излишната сол не е добра за нашето здраве

Ние всички знаем, че излишната сол не е добра за нашето здраве. Много от хората не знаят, че прекаленната употреба на сол води до болестта на Алцхаймер, както и до развитието на много други болести,като астма, рак на стомаха, високо кръвно налягане и камъни в бъбреците. Прекаленната употреба на сол може да засегне и паметта и интелигентността при човека.

Солта е достъпна в толкова много форми, че много трудно можем да преценим, колко всъщност сол употребяваме. Приемът на сол се отразява на баланса в човешкия организъм между натрия и калия. Ако този баланс е повреден се нарушава клетъчния метаболизъм в тялото в резултат на което устойчивостта на организма отслабва и той е по-предразположен към различни заболявания. Бързият прием на калций чрез солта от организма може да доведе до повишаване на пулса идори до инфаркт. За да се регулира приемът на калций трябва да намалим приемът на сол.

За да намалите приема на сол следвайте следните съвети:

Внимавайте много какви храни приемате. Преработените храни са с най-високо съдържание на сол. Добре е винаги, когато купувате такива храни да четете много внимателно какво е съдържанието на сол в тях.

Опитайте се да използвате заместители на сол. Някои от тези заместители съдържат до 45% по-малко сол от самата сол.

Внимавайте какво си поръчвате, когато отидете в ресторант. Храните сервирани по тези места са с по-голямо съдържание на сол отколкото приготвените в домашни условия. Ако все пак отидете на ресторан бъдете внимателни какво поръчвате стремете се да поръчвате храни като салати и меса приготвени на скара.

Начинът на живот, който водите и диетата, която спазвате са от съществено значение за здравето ви. Намаляването на приема на сол и вниманието на това какви храни ядете може значително да подобри здравословнато ви състояние и да избегнете множеството болести дължащи се на неправилното и нездравословно хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *