ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни съвети за предпазване от грип

Грипът това е инфекция на белите дробове и дихателните пътища, която води до висока температура, хрема, кашлица, главоболие и мускулни болки. Всяка година в различни части на света през грипния сезон възникват най-различни видове грип. Грипът се превръща в епидемия тогава, когато много хора се разболяват наведнъж.

Грипният вирус се разрушава от топлина също така и от някои химически вещества като хлор, водороден прекис, сапун, йод антисептици, алкохоли и то ако се използват в правилната концентрация и достатъчно дълго време. Съществуват и някои естествени средства, които да ви помогнат да се справите с грипните състояния.

Чесънът е едно от най-разпространените и и най-добро средство за предотвратяване на грип. Чесънът убива вирусите отговорни за настинката и грипа. Изолзвайте чесъна, като го ядете в суров вид или намажете носната кухина със сок от пресен чесън. Това обаче може да предизвика усещане за парене и да е много неприятно.

Киселото мляко е друго естествено средство при борбата с грипа и настинките то има имуностимулиращ ефект и действа като защита срещу причинителите на инфекции. Редовната консумация на кисело мляко може да помогне за увеличаване на устойчивостта на микроби. В едногодишно проучване  изследователи в Университета на Калифорния откриха, че редовната консумация на кисело мляко (200 г кисело мляко на ден) намалява податливостта към инфекции на горните дихателни пътища, като настинки и грип.

Редовното пиене на зелен чай може да намали риска от грип. Зеленият чай оказва мощен антивирусен ефект на грипен вирус. Има сериозни научни доказателства, че катехините в зеления чай инхибират репликацията на грипния вирус.

За да се предпазите от грипните инфекции е необходимо да пиете много течности. Обикновенно водата е най-добра, но подслодена с мед и добавен сок от пресен лимон в нея. Пиенето на големи количества вода ще поддържа тялото ви добре хидратирано. Добрата хидратация е от съществено значение за поддържането на имуната ви система здрава.

Плодовете и зеленчуците са добър източник на витамин С много полезен при борбата с грипа и грипните състояния. Затова консумацията им е препоръчителна при борбата с грипа.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Полезни съвети за предпазване от грип

  1. Pingback: Чесънът е по-ефективен при мъжете | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *