Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тутекви Комби – помага при диабет тип 2, когато не е бил повлиян по друг начин

Медикаментът Тутекви Комби е предназначен за лечение на възрастни лица, страдащи от диабет тип 2, който не е бил овладян чрез физическа активност и диета или при терапия с други лекарства – със сулфонилурейни производни или инсулин.

Този инсулинонезависим захарен диабет се проявява в случаите, когато организмът не изработва достатъчно инсулин или самият инсулин не действа правилно. Медикаментът не е предназначен за страдащите от диабет тип 1. Лекарството не се препоръчва на лица под 18 години.

По какъв начин въздейства медикаментът Тутекви Комби?

Това лекарство съдържа две активни вещества – вилдаглиптин и метформин. Първото въздейства на панкреаса да изработва по-голямо количество инсулин, но по-малко глюкагон. Второто помага на тялото да усвоява инсулина по по-благоприятен за здравето начин. Благодарение на тези си качества Тутекви Комби спомага да се избегнат усложненията, които причинява диабета.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тутекви Комби?

  • Ако имате алергия към двете активни вещества или към някоя от помощните съставки в медикамента (вижте ги описани подробно по-долу).
  • Ако при неконтролиран диабет получавате висока кръвна захар – тежка хипергликемия.
  • Ако имате повръщане, гадене, бърза загуба на тегло, диария.
  • Ако имате кетоацидоза или лактатна ацидоза, които могат да причинят диабетна прекома.
  • Ако имате учестено и дълбоко дишане, болки в стомаха, необичаен плодов дъх в устата, сънливост.
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако скоро сте имали сърдечен пристъп.
  • Ако силно е намалена функцията на бъбреците ви.
  • Ако имате сериозни проблеми с черния дроб.
  • Ако сте силно обезводнени.
  • Ако сте със сериозна инфекция.
  • Ако ви предстои рентгеново изследване с контрастно вещество.
  • Ако приемате големи количества алкохол.
  • Ако сте бременна или кърмите.

Внимание! Медикаментът Тутекви Комби може да причини тежки нежелани странични реакции. Прочетете много внимателно какви могат да са те – описани са подробно във фабричната опаковка на това лекарство. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и срещу диабет, както и за такива, които се продават без рецепта в аптеките.

Предупреждение! Незабавно СПРЕТЕ приема на Тутекви Комби и спешно потърсете лекар в болница, ако почувствате симптоми на лактатна ацидоза. Това се лекува само в болнично заведение. Иначе може да изпаднете в кома.

Симптомите на лактатната ацидоза са болки в корема, повръщане, чувство за неразположение и тежка умора, забавен пулс, понижена температура, затруднено дишане.

Това лекарство може да причини замайване, поради което НЕ трябва да работите в такова състояние с машини, както и да шофирате.

Какви вещества съдържа Тутекви Комби?

Вилдаглиптин и метформинов хидрохлорид са активните вещества в този медикамент – съответно по 50 мг на 1000 мг и по 1000 мг. Освен това той съдържа още коповидон К25, микрокристална целулоза, кросповидон тип В, хипромелоза, хидроксипропилцеллоза, титанов диоксид, магнезиев стеарат, мкрогол ПЕГ 8000, талк, жълт железен оксид.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Дозата е различна за различните пациенти – лекарят я определя според състоянието им. Иначе обичайната доза е по една таблетка 2 пъти на ден сутрин и вечер непосредствено след хранене с чаша вода. Спазвайте и диетата, която ви е дадена от лекаря.

Съхранение на медикамента Тутекви Комби: Дръжте го далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка, която го предпазва от влага. Други специфични изисквания за съхранение това лекарство няма.

Носител на разрешението за употреба: Viatris Limited Damastown Industrial Park – Ирландия.

Производители: Bluepharma Industria Farmaceutica. S.A. – Португалия.

Pharmacare Premium Ltd – Малта.

Средна цена в аптеките 43-44 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *