ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пиенето на достатъчно количество вода помага при тревожност и виене на свят

Тревогата се определя като чувство на безпокойство, нервност или възбуда. Това е състояние при, което човек постоянно се тревожи и то се появява често без видими причини. В света на психиатрията това медицинско състояние означава екстремни опасения, а в нормална ситуация се смята за естествена реакция при стресови ситуации.Тревогата  може да бъде предизвикана от хранителен дефицит, който пряко или косвено засяга ума, мозъка или нервната система. Тревожността е причината за около 60% от случаите на виене на свят и засягат много хора още в най-ранна възраст. Виенето на свят не е болест, а е признак за по-голям проблем.

Виенето на свят и тревожността  може да се лекуват с медикаменти, но има и някои естествени средства с, които маже да си помогнете, като например:

Добре е да посетите психотерапевт. Психотерапията е вид консултация, но много успешно помага на хора страдащи от тревожност и виене на свят. Конгнитивно-поведенческата терапия е друг вид психотерапия чрез която се помага на лицето страдащо от тревожност да различава какво се случва и да може само да промени мислите си. Релаксиращата терапия също е много полезна тя включва дейности като дълбоко дишане, медитация и йога. Лице страдащо от тревожност и виене на свят е добре като начало да промени и начина си на живот. Тревожността в някои случай се дължи на прекомерно пушене, пиене, липса на добър сън, преяждане и бездействие.

За да победите тревожността е необходимо и да спазвате определена диета.

  • На първо място пийте много вода /8-12чаши/ на ден. Тя ще ви помогне да стабилизирате кръвното си налягане, а от там и да се справите с виенето на свят.
  • Яжте 5-6 пъти на ден, като дъвчете бавно храната и не преяждате. По този начин кръвната ви захар ще е стабилизирана през целия ден.
  • Увеличете приема на храната богата на въглехидрати. Въглехидратите помагат за увеличаване на нивата на серотонин в мозъка, както и на трипофан. Тези две вещества имат успокояващ ефект и може да ги срещнете в храни като банани, соя, овесени ядки, сусам, птиче месо, сирене и фъстъчено масло.
  • Постарайте се да включите в диетата си витамини А, В комплекс, С и Е те са различни антиоксиданти, които помагат за намаляване на тревожността и виенето на свят.
  • Старайте се да ядете храни, които са естествени или леко задушени. Изберете за диетата си храни като грах, боб, домати, цитрусови плодове, домашни птици, риба, пълнозърнести храни, ядки, зеле и др.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *