Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Торвазин Плюс – понижава високите нива на лошия холестерол, увеличава добрия

Медикаментът Торвазин Плюс е предназначен за лечение на възрастни пациенти с цел намаляване нивото на лошия – LDL холестерол, както и на триглицеридите – мастните отлагания в кръвта. В същото време Торвазин Плюс увеличава равнището на добрия холестерол – HDL, в организма. Този медикамент намалява както холестерола, който се изработва от организма, така и холестерола в храносмилателната система. Медикаментът Торвазин Плюс съдържа две активни вещества.

Ако не се лекува високият холестерол се натрупва по стените на кръвоносните съдове, стеснява ги, а това крие сериозен риск от инсулт или инфаркт. Медикаментът се прилага при онези пациенти, които не могат само чрез диета да контролират нивото на холестерола в организма си. Имайте пред вид, че това лекарство не подпомага отслабването.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с Торвазин Плюс?

  • Ако сте свръхчувствителни към двете активни вещества в този медикамент – езетимиб и аторвастатин, както и към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате или преди сте имали болест на черния дроб.
  • Ако сте жена във фертилна възраст, която не използва надеждни контрацептиви.
  • Ако сте бременна, ако кърмите или искате да забременеете.
  • Ако сте имали някакви отклонения във функциите на черния дроб.
  • Ако се лекувате от хепатит С.
  • Ако страдате от тежка дихателна недостатъчност.
  • Ако през последната седмица сте приемали или в момента приемате фузидова киселина срещу бактерии.
  • Ако страдате от бъбречни заболявания.
  • Ако страдате от хипотиреоидизъм.
  • Ако сте имали кръвоизлив в мозъка – инсулт и малки джобчета в мозъка след него.
  • Ако страдате от повтарящи се мускулни болки.
  • Ако пиете много и редовно алкохол.
  • Ако сте над 70-годишни.

Ако по време на лечението с медикамента Торвазин Плюс почувствате слабост, чувствителност или болки в мускулите – свържете се без отлагане с лекуващия ви лекар.

НЕ забравяйте да споделите с лекаря си какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта в аптеките. А също и за другите си здравословни проблеми и алергии, ако страдате от такива.

Внимание! Медикаментът Торвазин Плюс може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни. Прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, която е приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

Имайте пред вид, че сокът от грейпфрут – над 1-2 чаши на ден, може да промени въздействието на този медикамент върху организма ви. При някои пациенти Торвазин Плюс може да предизвика виене на свят. Консултирайте се с лекаря ви, дали при такова състояние можете да работите с машини и да шофирате.

Какви вещества съдържа медикаментът Торвазин Плюс?

Всяка капсула съдържа аторвастатин – като аторвастатинов калциев трихидрат и езетимиб – по 10 мг от двете вещества, които са активните съставки в това лекарство. Освен това ядрото на капсулата съдържа като помощни вещества още хидроксипропил цилулоза, калциев карбонат, полисорбат 80, захарни сфери, които съдържат захароза от царевично нишесте, кроскармелоза натрий, манитол, талк, микрокристална целулоза, повидон К-25, магнезиев стеарат, ниско заместена хидроксипропил целулоза, натриев лаурилсулфат.

Обвивката на капсулите съдържат титанов диоксид, желатин, жълт, черен и червен железен оксид.

Медикаментът Торвазин Плюс съдържа по 23 мг натрий във всяка капсула, което на практика означава, че не съдържа натрий.

Дозировка: Спазвайте стриктно предписанията на лекуващия ви лекар. Докато се лекувате с Торвазин Плюс НЕ трябва да спирате диетата с бедни на холестерол храни. Обичайната препоръчителна поза е по 1 капсула на ден, без значение дали с храна или без храна и по кое време на деня, но е по-добре да е в един и същи час.

Съхранение: Винаги далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка при температура под 30 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Egis Pharmaceuticals PLC – Унгария.

Производител: Egis Pharmaceuticals PLC – Унгария.

Средна цена в аптеките 31-32 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *