ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Депресията на бащата причинява същото при детето

Деца, чиито бащи стра­дат от депресия, по-често се сблъскват с емоционални проблеми и въобще се дър­жат по-лошо.

Това съобщават учени от Ню Йорк. Особено опасна за децата е депресията и при двамата родители.

Множество изследвания бяха концентрирани върху проблема за влиянието на майчината депресия върху детето, особено често се коментира и изследва след- родовата депресия. Учените обаче открили доказател­ства за това, че мъжът също може да развие депресия след раждането на детето. Но въпреки това не се про­учва асоциацията между депресията при бащата и развитието на детето. Нито пък се отделя достатъчно внимание на този наистина немалък проблем.

Според резултати от из­следвания на американ­ски учени при 7,5 на сто от 22 000 деца на възраст от 5 до 17 години били открити признаци на поведенчески и емоционални проблеми. С депресията най-често се сблъскват деца на възраст между 12 и 17 години, обик­новено момчета, деца от бялата раса и тези, които живеят в семейство на пу­шачи.

20 на сто от децата, чи­ито майки са изпадали в депресия, също са постра­дали от това състояние. Това касае и 16 на сто от децата, чиито бащи са се оплаквали от депресивни симптоми. В семейства, където и два­мата родители са били с емоционални проблеми, от депресия страдат до 25 на сто от децата.

Учените предполагат, че е възможно родителите с де­пресии да не са способни да подкрепят адекватно децата си, заради което и самите те развиват емоционални проблеми. От друга страна, проблемите с детето могат да се превърнат в причина за развитие на депресия при родителите.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Депресията на бащата причинява същото при детето

  1. Pingback: Когато таткото го няма… | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *