Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОБРИН капки за очи – помага при инфекции на очите, причинени от бактерии

Медикаментът Тобрин капки за очи се прилага за лечение на повърхностни бактериални инфекции на окото (очите) и техните структури, причинени от бактерии, чувствителни на тобрамицин, при възрастни и деца над 1 година. Въздейства ефективно върху широк спектър от микрооргнизми, които причиняват инфекции на очите.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тобрин капки за очи?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в този медикамент или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако се лекувате и с друг антибиотик.
  • Ако сте имали или в момента имате миастения гравис.
  • Ако страдате от болестта на Паркинсон.
  • Ако страдате от сериозни заболявания на бъбреците.
  • Ако имате заболяване на черния дроб.

Алергичната реакция може да се прояви като сърбеж по клепача, зачервяване на окото или оток. В такъв случай спрете лечението с Тобрин капки за очи и потърсете консултация с лекар. Имайте пред вид, че продължителното лечение с тези капки може да направи очите ви по-податливи на инфекции. Ако носите контактни лещи по време на лечението трябва да ги свалите докато не излекувате инфекцията. През това време може да носите очила.

Бременните жени трябва да се консултират задължително с лекар, ако е необходимо да лекуват инфекция на очите. Тобрин капки за очи НЕ се препоръчва на кърмещи жени.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, дори за такива, които се продават без рецепта.

При поставянето на капките зрението ви може да се замъгли. НЕ шофирайте и не работете с машини, докато зрението ви не се избистри.

Внимание! Медикаментът Тобрин капки за очи може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които – като анафилактичния шок, могат да са много опасни. Ето защо трябва много внимателно да прочетете какви са те в листовката, която е приложена в опаковката на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Тобрии капки за очи?

Тобрамицин – по 3 мг на мл, е активното вещество в това лекарство. Освен това като помощни съставки в него влизат още бензалкониев хлорид, двунатриев фосфат, калиев дихидроген фосфат, додекахидрат, хидроксиетилцелулоза, вода за инжекции, натриев хлорид.

Начин на приложение на медикамента Тобрин капки за очи

Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза за деца над 1 година и за възрастни е по 1 или 2 капки в засегнатото око или в двете на всеки 4 часа при умерени състояния.

При тежки състояния по 1 или 2 капки на всеки час докато не настъпи подобрение, след което дозата се намалява преди да се спре лечението. Спазвайте стриктна хигиена.

В листовката на лекарството Тобрин капки за очи стъпка по стъпка са описани последователните действия при поставянето на капките, в това число и с илюстрации. Запознайте се внимателно с тях преди да пристъпите към лечението.

Съхранение: Дръжте лекарството далече от достъпа на деца при температура по-ниска от 25 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Антибиотик-Разград АД, България.

Производител: Балканфарма-Разград АД, България.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *