Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОБРАДЕКС унгвент офталмик – помага при причинени от микроорганизми възпаления на очите

Медикаментът ТОБРАДЕКС маз офталмик е кортикостероидна комбинация за очи, която действа противовъзпалително. В това лекарство кортикостероидът е дексаметазон, който помага за намаляване или предпазване на очите от възпаления, които се причиняват от много и различни микроорганизми. Прилага се и след операция на катаракта с цел предпазване от инфекция.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента ТОБРАДЕКС маз офталмик?

  • Ако сте свръхчувствителни към двете активни вещества в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате съмнения за варицела, за херпес симплекс кератит или друга вирусна инфекция на очите.
  • Ако имате нелекувани инфекции на очите.
  • Ако имате гъбична инфекция на окото.
  • Ако страдате от болестта на Паркинсон.
  • Ако имате миастения гравис – слабост на мускулите.

Внимание! Ако получите алергия при лечението с медикамента ТОБРАДЕКС маз офталмик спрете използването му и се консултирайте с лекуващия ви лекар. А също и ако състоянието ви внезапно се влоши. Също така ако получите отоци по лицето и торса – това може да е знак за навлизане на лекарството в кръвта ви. Необходимо е докато се лекувате редовно на проверявате вътреочното налягане. По време на лечението с този медикамент НЕ се препоръчва носенето на контактни лещи.

НЕ забравяйте да споделите с вашия лекар какви други лекарства пиете, особено за нестероидни противовъзпалителни средства, както и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Медикаментът ТОБРАДЕКС маз офталмик НЕ се препоръчва за лечение на бременни и кърмещи жени. Това лекарство временно може да замъгли зрението ви, изчакайте да се избистри преди да шофирате и да работите с машини.

Внимание! Медикаментът ТОБРАДЕКС маз офталмик може да причини нежелани странични реакции. Прочетете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът ТОБРАДЕКС маз офталмик?

Тобрамицин и дексаметазон – съответно по 3 mg/g и по 1 mg на грам са активните вещества в това лекарство. Освен това то съдържа още течен парафин – това е минерално масло, бял вазелин и хлоробутанол.

Начин на употреба на медикамента ТОБРАДЕКС маз за очи

Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Важно е да запомните, че това лекарство трябва използвате само вие с цел да не се пренасят инфекции. Обичайната препоръчителна доза за деца над 2 години и за възрастни е 1 лентичка приблизително 1,5 сантиметра дълга, която се поставя в конюнктивния сак по 3 до 4 пъти на ден. Продължителността на прилагането се определя от лекуващия ви лекар.

В листовката на медикамента, приложена във фабричната му опаковка, са описани последователността на всички стъпки при поставянето на лекарството в едното или в двете очи. Спазвайте ги точно.

Съхранение: Винаги дръжте този медикамент далече от достъпа на деца, извън хладилник, при температура под 25 градуса по Целзий.

Предупреждение: Имайте пред вид, че 4 седмици след първото отваряне на лекарството трябва да изхвърлите ТОБРАДЕКС маз за очи. В противен случай има опасност да инфектирате очите си.

Носител на разрешението за употреба: Novartis Pharma GmbH Roonstrasse 25 90429 Nuernberg –  Германия.

Производители: Alcon-Couvreur NV Rijksweg 14 2870 Puurs- Белгия.

Siegfried El Masnou, S.A. Camil Fabra, 58 El Masnou, 08320 Barcelona – Испания.

Novartis Pharma GmbH Roonstrasse 25 90429 Nuernberg – Германия.

Novartis Farmaceutica, S.A. Gran Via de les Corts Catalanes, 764 08013 – Barcelona, Испания.

Локален представител на носителя на разрешението за употреба: България

Novartis Bulgaria EOOD, Бул. Никола Вапцаров № 55 ЕКСПО 2000, сграда 4, ет. 4 София 1407

Тел.: 02/489 98 28; Факс: 02/489 98 29.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *