Рецепти за повишаване на защитните сили на организма

2 глави кромид лук, изчистен и ситно настърган в емайлиран съд се прецеждат през марля. Полученият сок се разбърква с 500 г мед. Приема се по една супена лъжица три пъти на ден преди хранене.

Смесват се наситнени и изсушени корени от валериана – 30 г, цветове от лавандула 40 г, шишарки от хмел 20 г, стръкове босилек 60 г, стръкове жълт кантарион 50 г. Две супени лъжици от тази смес се заливат с 500 мл вряща вода и се варят 20 минути. Охладената отвара се прецежда. Пият се по три пъти на ден по 50 мл- сутрин, обед вечер, десет минути преди хранене. След изпиването на цялото количество трябва да се направи почивка от една седмица и да се повтори.

300 кромид лук се наситнява и смачква за да изпусне всичкия сок. Сокът се смесва с 100 г мед и 600 мл червено вино. Пие се по една винена чаша четири пъти на ден преди хранене. Може да се употребява дълго време. Помага и при грип.

3 килограма мед се смесват с три литра вино, престояват три дни,  от сместа се пие по една кафена чашка три пъти на ден десет минути преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *