Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

TETАТОКС – ваксина срещу тетанус след наранявания и изгаряне, за имунитет

Инжекционната суспензия ТЕТАТОКС е ваксина, предназначена да защитава организма от развитие на тетанус след наранявания и изгаряне. Ваксината подсилва реимунизациите, а имунитетът се постига след втората доза. По правило след поставяне на инжекционна ваксина, в това число и тази, лицето трябва да остане поне половин час след ваксинирането под лекарско наблюдение. Преди употреба ТЕТАТОКС изисква старателно разклащане.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се ваксинирате с ТЕТАТОКС?

  • Ако имате свръхчувствителност към активното вещество или към някоя от помощните съставки в тази ваксина (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от имунна недостатъчност.
  • Ако се лекувате с медикаменти, потискащи имунната система – отложете ваксинирането.
  • Ако имате проблеми със съсирването на кръвта.

Имунизацията против тетанус се извършва единствено след назначението от лекар. Само той може да оцени ползите и рисковете от имунизацията. Не забравяйте да информирате вашия лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта в аптеките.

Имунизирането с ТЕАТОКС, както и реимунизирането с може да се прави заедно с поставянето и на други ваксини – срещу полиомиелит, туберкулоза, морбили, хепатит Б, рубеола, против бяс, против жълта треска, против грип, а също едновременно и с имуноглобулини.

Внимание! Ваксината ТЕТАТОКС може да причини нежелани странични реакции, макар че не всеки ги получава. Ако забележете такива, консултирайте се с лекар.

Няма данни за негативно въздействие на ваксината при бременни и кърмещи жени, но те винаги трябва да търсят консултация от лекар. ТЕТАТОКС не въздейства негативно върху способността за работа с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа ваксината против тетанус ТЕТАТОХ?

Активното вещество в една доза от 0,5 мл. е пречистен тетаничен токсоид – минимум 40 IU. Като допълнителни съставки ваксината съдържа още вода за инжекции, алуминиев хидроксид, натриев хлорид. Натрият във ваксината е под 23 мг в една доза, което означава, че реално не съдържа натрий.

Как се прилага ваксината против тетанус ТЕТАТОКС?

Това се определя единствено от лекар. Дозата зависи от много фактори – от вида на нараняването, дали имунизирането е първично или е реимунизация и още много други. В случаите на рани и изгаряния най-напред те се обработват хирургически, прилага се и лечение с антибиотици. Има строго регламентирани срокове за реимунизирането. Специфични са изискванията за ваксиниране и на бременните жени.

Съхранение: ТЕТАТОКС се транспортира и съхранява в хладилник при температура от 2 до 8 градуса по Целзий във фабричната опаковка, която го пази от слънчевата светлина. Тази ваксина НЕ се замразява, защото става негодна за прилагане. Винаги дръжте ваксината далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба и производител: „БУЛ БИО – НЦЗПБ“ ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 1,50 – 2 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *