Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАРИВАКС (Varivax)  – ваксина за деца и възрастни срещу варицела

Инжекционната суспензия ВАРИВАКС (Varivax) е ваксина, чието предназначение е да предпазва децата и възрастните от зараза с лещенка или варицела. Тя може да се поставя на деца над 1 година, при определени обстоятелства – и на бебета на 9 месеца.

Ваксинирането с ВАРИВАКС (Varivax) до три дни от експозицията помага за предотвратяване на инфектирането с варицела или пък съкращава времето на боледуване, намалява количеството на лезии по кожата.

При какви здравословни проблеми НЕ бива да си слагате ваксината ВАРИВАКС (Varivax)?

  • Ако детето ви или вие сте алергични към някоя от ваксините срещу варицела (вижте по-долу какви вещества съдържа тази ваксина).
  • Ако детето ви или вие страдате от злокачествен рак, в това число от лимфоми и левкемия.
  • Ако детето ви или вие прилагате имуносупресивно лечение, в това число и с големи дози кортикостероиди.
  • Ако приемате лекарства, които понижават имунитета.
  • Ако детето ви или вие имате имунен дефицит.
  • Ако детето ви или вие сте с активна нелекувана туберколоза.
  • Ако детето ви или вие сте с температура над 38,5 градуса по Целзий.
  • Ако сте бременна. Един месец след ваксинирането не бива да забременявате.

Внимание! Макар и рядко се случва заразяване с варицела, в това число и тежка, от ваксинирано с ВАРИВАКС (Varivax) лице. Това може да се случи при хора, които не са преболедували от варицела и не са били ваксинирани срещу нея. Ето защо ваксинираните в продължение на 6 седмици трябва да избягват контактите с уязвими лица. Споделете с вашия лекар, ако сте си сложили други ваксини.

След ваксиниране в продължение на 30 дни НЕ бива да приемате имуноглобулин. НЕ трябва да пиете и аспирин. Ваксинирането на бременни жени е противопоказано. Тази ваксина се прилага единствено от лекар.

Внимание! ВАРИВАКС (Varivax) може да причини и странични реакции, някои от които много тежки. Ето защо прочетете за тях внимателно в листовката, която е приложена в опаковката на този медикамент.

Какви вещества съдържа инжекционната суспензия ВАРИВАКС (Varivax)?

Жив атенюиран вирус на варицела – щам Oka/Merck, създаден върху човешки диплоидни клетки е активното вещество в тази ваксина. В една доза от 0,5 мл се съдържат не по-малко от 1 350 PFU – плакообразуващи единици, на вируса на варицелата. Като допълнителни вещества ваксината съдържа още хидролизиран желатин, захароза, натриев хлорид, урея, безводен динатриев фосфат, мононатриев Л-глутамат, калиев хлорид, калиев дихидроген фосфат, а също така незначителни количества неомицин и вода за инжекции като разтворител.

Съхранение: В картонената опаковка, която предпазва ваксината от въздействието на слънчевите лъчи в хладилник при температура от 2 до 8 градуса. Ваксината НЕ трябва да се замразява. Винаги я дръжте далече от достъпа на деца. След отваряне на флакона ваксината се прилага моментално.

Носител на разрешението за употреба: Merck Sharp & Dohme B.V. – Нидерландия.

Производител, който отговаря за освобождаване на партидите erck Sharp & Dohme BV – Нидерландия.

Средна цена в аптеките на ВАРИВАКС (Varivax) 82-83 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *