Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Телмисартан / хидрохлоротиазид ЕГИС – съчетава две лекарства в едно, помага при високо кръвно налягане

Медикаментът Телмисартан / хидрохлоротиазид ЕГИС е създаден специално за лечение на есенциалната хипертония при възрастни лица, популярна с названието високо кръвно налягане. Лечението се назначава в случаите, когато Телмисартан се използва самостоятелно и когато кръвното налягане не се контролира достатъчно.

Телмисартан / хидрохлоротиазид ЕГИС комбинира в една таблетка две активни вещества – освен телмисартан, също и хидрохлоротиазид.

Наблюденията на медиците показват, че когато високото кръвно налягане не се лекува, това може да доведе до увреждане на кръвоносните съдове, до бъбречна и сърдечна недостатъчност, до сърдечни пристъпи, ослепяване, инсулт.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Телмисартан / хидрохлоротиазид ЕГИС?

  • Ако имате алергия към двете активни вещества в този медикамент или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги описани подробно по-долу)
  • Ако сте бременна след първия триместър.
  • Ако страдате от тежки здравословни проблеми на черния дроб.
  • Ако страдате от жлъчна обструкция.
  • Ако имате тежко заболяване на бъбреците.
  • Ако сте бъбречно трасплантиран.
  • Ако имате стеноза (стесняване) на реналната артерия на единия или на двата бъбрека.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако сте с хипотония – ниско кръвно налягане.
  • Ако страдате от подагра.
  • Ако имате сърдечни здравословни проблеми.
  • Ако задържате соли и вода в тялото си.
  • Ако страдате от автоимунното заболяване лупус еритематодес.

Това лекарство може да причини болка в очите и отслабване на зрението. Ако това състояние не се лекува може да доведе до ослепяване. Незабавно се консултирайте с лекуващия ви лекар при подобни признаци. Освен това като нежелани реакции този медикамент може да наруши електролитния баланс на организма, чиито симптоми са слабост, сухота в устата, безпокойство, летаргия, крампи, мускулни болки, сърцебиене повече от 100 удара в минута, повръщане, умора, повишена чувствителност на кожата от слънчевите лъчи. Консултирайте се с лекар, ако почувствате някои от тези симптоми.

НЕ забравяйте да споделите с него какви други лекарства приемате, дори и за такива, които се продават без рецепта в аптеките.

Внимание! Медикаментът Телмисартан / хидрохлоротиазид ЕГИС може да причини нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни. Ето защо прочетете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Имайте пред вид, че при някои лица Телмисартан / хидрохлоротиазид ЕГИС може да предизвика замаяност и чувство на умора. При такива симптоми НЕ шофирайте и НЕ работете с машини.

Какви вещества съдържа медикаментът Телмисартан / хидрохлоротиазид ЕГИС?

Телмисартан и хидрохлоротиазид са активните вещества в това лекарство – съответно по 80 мг и по 12,5 мг във всяка таблетка. Освен това като помощни съставки лекарството съдържа още магнезиев стеарат, меглумн, калиев хидроксид, повидон, манитол, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат.

Дозировка само за лица над 18 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по една таблетка на ден – добре е това да правите по едно и също време. Таблетката се приема с малко вода или безалкохолна напитка, няма значение дали с храна или без храна. Лечението с този медикамент се прекратява само след указанията на лекар.

Съхранение: Винаги дръжте лекарството далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса.

Носител на разрешението за употреба: Egis Pharmaceuticals PLC – Унгария.

Производители: Actavis Ltd. – Малта и EGIS Pharmaceuticals PLC – Унгария.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *