ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Фосфора помага при образуването на костната система

Ползите за здравето от фосфора са, че той помага при образуването на костната тъкан, помага при храносмилането, отделянето, образуването на протеини, при извличането на енергия от клетките, помага при химичните реакции в организма и помага при използването на хранителните вещества от организма. Фосфорът е много важна съставка в човешкити кости. Без фосфор в костите си никой не може да направи дори и една крачка. Смята се, че фосфорът е вторият по присъствие миверал в човешкото тяло. Освен, че е важен за костите и зъбите той помага и за дейността на други органи като мозък, бъбреци, сърце. Затова е най-добре той да не се изключва от списъка с полезните хранителни вещества.

Симптомите които се проявяват при недостиг на фосфор са: слаби кости и дискомфорт в различни стави на тялото. Дефицитът на фосфор може да доведе и до слабост, гниене на зъби, рахит, скованост, тремор, загуба на тегло и ограничен растеж.

Важните хранителни източници на фосфор са: месо, ядки, бобови и млечни продукти. Също така човек може да включи в диетата си и слъчогледови семки, ориз, бял хляб, картофи, броколи и грах.

Фосфорът е  от жизнено важно значение за формирането на костите и зъбите. Той работи заедно с калция за да се поддържат костите и зъбите здрави. Помага много и за предотвратяване на заболявания като остеопороза. Този минерал полага основите на една силна скелетно структура за да се гарантира един здравословен начин на живот.

Фосфорът играе важна рола и в улесняване на ефективното разграждани на храната в човешкото тяло. Фосфорът премахва леки здравословни проблеми като слабост, изтръпване, умора и други подобни зоболявания. Количеството фосфор за преодоляването на такина заболявания е 1200 мг. на ден. Сексуалната слабост също може ад бъде излекувана с адекватно присъствие на фосфор в организма. Достатъчното количество фосфор помага и за правилното функциониране на мозъка. Фосфорът помага за образуването на протеини, както и улеснява максималното им използване от организма, което пък от своя страна гарантира правилния растеж на клетките.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Фосфора помага при образуването на костната система

  1. Pingback: Д-р Надежда Стайкова: Остеопорозата поразява и млади жени ! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *