Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тамализ – помага при уголемена простата, затруднено уриниране, слаба струя

Медикаментът Тамализ е предназначен за лечението на мъже с доброкачествена хиперплазия на простатата и причиняваните от това състояние проблеми на долните пикочни пътища. Оплакванията най-често са за слаба струя, затруднено уриниране, внезапни и чести позиви за уриниране и през деня, и през нощта. Тамализ успокоява напрежението в гладките мускули на уретрата и простатата, в резултат на което се улеснява освобождаването на урината.

При какви други проблеми със здравето НЕ трябва да се лекувате с Тамализ?

  • Ако страдате от тежко заболяване на черния дроб.
  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество тамсулозин в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте по-долу подробно какво съдържа този медикамент).
  • Ако получавате припадъци при изправяне и сядане заради ниско кръвно налягане.
  • Ако имате сериозни бъбречни заболявания.
  • Ако ви предстои операция на очите.

Внимание! Медикаментът Тамализ може да причини нежелани странични реакции. Някои от тях могат да бъдат изключително сериозни. Ето защо прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, приложена в опаковката на лекарството.

НЕ забравяйте да споделите с лекаря ви какви други лекарства приемате, в това число и такива, които се продават свободно в аптеките. Ако получите припадък – още при първите признаци на слабост и замайване, легнете или седнете и изчакайте да отшумят. Това лекарство е предназначено само за лица над 18 години.

Тамализ може да причини замайване, замъгляване на зрението, припадък. Ако при вас са налице такива реакции не работете с машини и не шофирайте.

Какви вещества съдържа медикаментът Тамализ?

Тамсулозинов хидрохлорид по 0,4 мг във всяка капсула, е активното вещество в този медикамент. Освен това в него се съдържат още микрокристална целулоза, полисорбат 80, съполимер на метакрилова киселина и етилактрилат, талк, жълт железен оксид, триетилцитрат. В състава на капсулата влизат още жълт, черен и червен железен оксид, титанов диоксид, желатин, индигокармин FD&C Blue 2.

Всяка капсула съдържа под 1 mmol или 23 мг натрий, което на практика означава, че не съдържа натрий.

Дозировка: Спазвайте стриктно предписанията на лекуващия ви лекар. Медикаментът Тамализ се предписва за продължително лечение. Обичайната препоръчителна доза е по 1 капсула дневно след закуската или след първото хранене. Лечението се спира само по преценка на лекаря. НЕ превишавайте предписаната ви доза.

Съхранение: Да се държи винаги далече от достъпа на деца. Този медикамент няма специални изисквания за начина на съхранение.

Една опаковка от лекарството Тамализ съдържа 30 капсули.

Носител на разрешението за употреба и производител: Alkaloid – INT d.o.o., Словения.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *