ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

УПСАРИН + витамин C – помага при висока температура и болки в тялото с различен произход

Медикаментът УПСАРИН + витамин C облекчава високата температура и болки с различен произход – при грипоподобни състояния, главоболие, болки в зъбите, в тялото. Прилага се при деца с над 30 кг телесно тегло и при възрастни. Производителят предупреждава, че температурата се повлиява до 3 дни, а болката – до 5 дни. Ако това не се случи, пациентът трябва да потърси консултация с лекар. Аналгетикът УПСАРИН + витамин C съдържа ацетилсалицилова кисилени в комбинация с витамин С.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента УПСАРИН + витамин C?

  • Ако сте свръхчувствителни към активните съставки или към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте подробно какво съдържа по-долу).
  • Ако жената е бременна в шестия месец или кърми – задължително трябва да се консултира с лекар.
  • Ако страдате от астма, причинена от пиенето на аспирин или някое свързано лекарство.
  • Ако страдате от язва на дванадесетопръстника или на стомаха.
  • Ако при вас има риск от кървене, ако страдате от хеморагична болест.
  • Ако страдате от тежки заболявания на бъбреците и на черния дроб.
  • Ако имате камъни в бъбреците.
  • Ако страдате от тежка болест на сърцето.
  • Не лекувайте деца с този медикамент без консултация с лекар.

Ревматични заболявания се лекуват с УПСАРИН + витамин C само след консултация с лекар. Същото важи и за страдащите от наследствено заболяване на червените кръвни телца.

Внимание! Ако при лечението с УПСАРИН + витамин C получите кръвоизлив през устата или в червата – изпражненията стават черни, незабавно прекратете приема на това лекарство и без отлагане потърсете лекарска помощ. Ако ви предстои операция, дори и лека, информирайте лекаря, че пиете този медикамент.

Не пийте УПСАРИН + витамин C, ако приемате други лекарства, които съдържат ацетилсалицилова киселина. Споделете с лекаря си какви други лекарства приемате дори да се продават свободно в аптеките.

УПСАРИН + витамин C не влияе негативно върху способността за работа с машини и за шофиране.

Какви вещества съдържа медикаментът УПСАРИН + витамин С?

330 мг ацетилсалицилова киселина и 200п мг аскорбинова киселина, които са активните вещества в това лекарство. Освен това като помощни съставки то съдържа още натриев бикарбонат, Е211 – натриев бензоат, повидон, безводна лимонена киселина.

Внимание! УПСАРИН + витамин може да причини нежелани странични реакции на организма. Ето защо прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, която е приложена в оригиналната опаковка на това лекарство.

Дозировка: Спазвайте винаги точно указанията на фармацевта или на лекуващия ви лекар. Препоръчителната доза за деца над 50 килограма са 9 ефервесцентни таблетки от 3 мг на ден, които не се приемат наведнъж, а през 4 часа. За лицата в старческа възраст препоръчителната доза е по 1 таблетка от 330 мг, като при по-висока температура или болки могат да се приемат по 2 таблетки през 4 часа. Да не се превишава приема на повече от 6 ефервесцентни таблетки дневно.

УПСАРИН + витамин С се изпива с голяма чаша вода след пълното разтваряне на таблетката.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий, плътно затворено. Пазете го от влага. Дръжте това лекарство винаги далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба и производител: UPSA SAS – Франция.

Средна цена в аптеките 7-8 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *