Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

УНИКЛОФЕН капки за очи – помага при инфекции, възпаления и механично увреждане на очите

Медикаментът УНИКЛОФЕН капки за очи е противовъзпалително нестероидно лекарство. Чувствително намалява болките, причинени от алергия или механично увреждане на очите. Когато се приложи преди оперативно премахване на катаракта намалява миозата, която се получава от хирургичната интервенция, предпазва ретината от отоци.

Този медикамент се прилага също така за неинфекциозни хронични възпаления на корнеята и конюнктивата, причинени от алергия, при междиден и преден увеит, при еписклерит, след нараняване на очите – изгаряния, попадане на чуждо тяло, небактериални възпаления на клепачите, при предизвикани от ултравиолетови лъчи язви на корнеята. Подходящ е за лица над 2-годишна възраст.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с УНИКЛОФЕН капки за очи?

  • Ако имате свръхчувствителност към активното вещество диклофенак в този медикамент или към някоя от помощните му съставки (вижте ги подробно описани по-долу)
  • Ако имате алергия към други нестероидни противовъзпалителни медикаменти.
  • При лица, при които се провокира пристъп на астма, обрив или треска от ацетилсалициловата киселина.
  • При лица, страдащи от дуоденална или язва на стомаха.
  • При лица, които приемат лекарства срещу съсирването на кръвта.
  • При бременност.

Предупреждение! По време на лечението с този медикамент не трябва да се носят меки контактни лещи, а също и твърди, които трябва да се свалят и поставят отново минимум 20 минути след поставянето на капките. Ако почувствате болка или парене след накапването – консултирайте се с лекаря ви. Споделете с него какви други лекарства пиете, дори да са на свободна продажба. Изчаквайте поне 15 минути след накапването преди да шофирате или да работите с машини.

Този медикамент се понася добре, но макар и рядко се случват и нежелани странични реакции – съобщете на лекуващия ви лекар, ако получите такава реакция. Прочетете за тях внимателно в листовката, приложена в опаковката на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът УНИКЛОФЕН капки за очи?

Диклофенак натрий – по 1 мг в 1 мл разтвор, които се равняват на 20 капки, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още борна киселина, пропиленгликол, боракс, хидроксипропил-бетадекс, динатриев едитат, вода за инжекции, бензалкониев хлорид.

Дозировка: Винаги спазвайте точно предписанията на вашия лекар. Препоръчителната обичайна доза за възрастни при възпалителни инфекции е по 1-2 капки от 3 до 5 пъти на ден в конюнктивалната торбичка на окото. Дозата за децата над 2 години се определя и от лекар. Препоръчителната доза НЕ трябва да се превишава.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса по Целзий, да НЕ се замразява.

Носител на разрешението за употреба и производител: UNIMED PHARMA Ltd., OrieSkova 11, 821 05 Bratislava – Словакия.

Средна цена в аптеките 6-7 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *