Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вита-Мерфен маз – ускорява заздравяването на малките рани от порязване, охлузване, изгаряне

Медикаментът Вита-Мерфен маз се прилага за дезинфекциране на така наречените малки рани като разкъсване, порязване, охлузване, а също така и при напукване на кожата, ухапвания от насекоми, одрасквания, повърхностни леки изгаряния от първа и втора степен. Вита-Мерфен маз улеснява заздравяването им.

При какви здравословни проблеми НЕ бива да използвате продукта Вита-Мерфен маз?

Ако сте свръхчувствителни към активните вещества към или някоя от помощните съставки в тази маз (вижте по-долу подробно какво съдържа това лекарство).

Внимание! Това лекарство може да предизвика нежелани странични реакции. Някои от тях могат да бъдат много сериозни и изискват незабавна лекарска намеса. Ето защо преди употреба прочетете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на този медикамент.

Важно! Лекарственият продукт Вита-Мерфен маз се прилага само външно. Пазете от съприкосновение ушния канал, очите, мукозните мембрани на носа и устата. Ако лекарството попадне в очите ви – измийте веднага обилно с вода. НЕ поглъщайте тази маз.

Ако след прилагането на лекарството състоянието ви се влоши или не получите облекчение на симптомите, ако се получат някакви реакции на кожата – спрете използването на този медикамент и потърсете консултация с лекар. НЕ използвайте дълго и често без консултация с лекар Вита-Мерфен маз.

В малки количества за третиране на малки рани Вита-Мерфен маз може да се прилага и от бременни жени. Това лекарство не пречи на работата с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Вита-Мерфен маз?

Бензалкониев хлорид, Витамин А и хлорхексидинов глюконат са активните вещества в това лекарство. Като помощни вещества то съдържа още ланолин – това е маз, която се получава от вълната на овца, пчелен восък – бял, мазилкова основа, която съдържа парафин, глицерол, пречистена вода, озокерит – това е минерален восък. Ланолинът може да предизвика локална реакция като например, контактен дерматит.

Приложение на Вита-Мерфен маз: Използвайте винаги според указанията в листовката или както ви е инструктирал вашият лекар. Това лекарство се прилага или чрез компрес върху зоната, която трябва да се дезинфекцира, или директно върху кожата. Ако мястото не е много болезнено – масажирайте го нежно.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий, в оригиналната опаковка, винаги далече от достъпа на деца.

Една опаковка от медикамента Вита-Мерфен маз 1 mg/g + 5 mg/g + 2000 IU/g Маз с марката NOVARTIS PHARMA SERV съдържа 20 гр.

Носител на разрешението за употреба и производител:

Novartis Consumer Health GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *