ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво повишава сърдечните ензими

Има кръвни тестове, които може да се направят, за да се опита да се идентифицира до каква степен е увредено сърцето. С един от тези тестове се измерват нивата на броя на различните протеини, които могат да присъстват в по-големи количества, когато сърдечният мускул е бил повреден. Покачването на сърдечните ензими обикновено е индикатор, че нещо е причинило увреждането на сърцето, въпреки, че други заболявания като например заболяване на бъбреците може да доведе до повишаване на ензимите.

Повишените стойности на сърдечните ензими най-често се свързват с инфаркт, това обяснява Американската асоциация за сърдечни заболявания. След прекаран сърдечен инфаркт, части на сърдечния мускул умират или се повреждат вследствие на загуба на притока на кръв. Това води до унищожаването на някои от клетките в сърдечния мускул, което води до изливането на тяхното съдържание в кръвта. Съществува известен брой на сърдечните ензими, които могат да бъдат използвани, за да се направи опит да се диагностицира сърдечен пристъп. Един от най-често срещаните пристъпи е креатинкиназата.В допълнение към нивата на креатин киназа, лекарите може да проверят за нивата на тропонин, друг протеин, който се намира в сърдечните клетки. Повишени стойности на сърдечните ензими, заедно със симптоми на сърдечен удар, може да се използва за определено диагностициране на остър инфаркт на миокарда, който позволява на лекарите да се опитат да ограничат щетите, нанесени на сърцето.

Злокачествена хипертония, която се определя като внезапно и бързо повишение на кръвното налягане, може също да доведе до повишени стойности на сърдечните нива на ензимите. Злокачествената хипертония често се случва, ако има значително увреждане на бъбреците и може да навреди на клетките на сърдечния мускул, поради допълнителното напрежение върху сърцето. Пациентите може също така да имат подуване в краката, както и натрупване на течност в белите дробове, поради лошата циркулация, когато сърцето се бори да се справи с нарасналия обем на работа.

Много пациенти с бъбречни заболявания също могат да имат повишени стойности на сърдечните ензими. Това може да се дължи на факта, че пациенти с бъбречни заболявания също страдат от исхемична болест на сърцето. Заболяванията на бъбреците може да доведат до увреждане на мускулната тъкан по цялото тяло, както и проблеми с недостига на витамин Д, което пък от своя страна може да засегне сърцето. В много случаи пациентите с бъбречни проблеми, ще има повишени стойности на сърдечните нива на ензима в отсъствието на някакви признаци на увреждане на сърцето, което може да направи диагностицирането по-малко полезно в откриване на сърдечни удари при пациенти, които също са на диализа и имат значителна бъбречна дисфункция.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Какво повишава сърдечните ензими

  1. Pingback: Коензим Q-10 – повсевместният антоксидант | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *