ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Истина ли е, че възпалението на белия дроб се причинява от хламидии и микоплазми?

Вирусната пневмония почти винаги се съпровожда с висока температура. А при зара­зяване с бактерии е възможно по-„размито“ протичане на болестта. Така се случва най- често при хора с отслабнал имунитет. През последните години обаче много често се сблъскваме и с още една разновидност на възпаление на белите дробове. Тази форма се предизвиква от хламидии и микоплазми. При нея неприятните усещания нарастват постепенно. Температурата може да се покачи чак на 6-ия-7-ия ден, но не до 39-40 градуса – стойностите тук са по-ниски. Затова много хора продължават да „свалят температурата и кашляйки, ходят на работа. А между другото, възпалението заема все нови и нови участъци от белите дробове.

Ако не се вземат мерки, можете да раз­виете тежък задух. Особеното при тази пнев­мония е продължително протичане със също толкова продължителна кашлица. Болестта може да продължи от няколко седмици до 2-3 месеца. Всякаква кашлица е повод да се подложите на флуорография или рентген на белите дробове. А за по-точна диагностика се взема и посявка.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Истина ли е, че възпалението на белия дроб се причинява от хламидии и микоплазми?

  1. Pingback: Трябва ли да потискаме кашлицата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *