Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарствата се използват само в краен случай при нощно напикаване

Кажете ми доколко успешно е лечението на неволното нощно уриниране с лекарства? И защо лекарите се въздържат да препоръчват медикаментозни лечение?

Гергана Милева, Ловеч

В арсенала на уролога има няколко подходящи медикамента за лекуване на това неприятно забо­ляване. Но той не бърза да ги предписва, особено в случаите, когато пациентът може сам да си помог­не без лекарства. Скоро в клиничната практика ще започнат да се използват нови лекарства, които ще действат направо на централната нервна система. При изследванията те са показали добри свойства за стабилизиране на пикочния мехур.

ВНИМАНИЕ!

Засега най-добър метод за лечение на нощното напикаване е екстракорпоралната магнитна индукция, която може да промени дейността на тазовите мускули, и то така, че по заповед от главния мозък да започнат да контролират неволното изпускане на урина.

КАКВИ МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ИМА?

Електрокорпоралната магнитна индукция е едно обикновено битово кресло, 6 седалката на което са монтирани две магнитни ролки. Магнитните импулси се регулират по честота, по мощност и по продължителност на въздействие. Параметри­те се подбират индивидуално. Пациентите идват един или два пъти в седмицата на сеанси по за 20 – 30 минути. Всеки болен трябва да премине не по-малко от 15 сеанса. Те са напълно достатъчни, за да помогнат на болния. Прилагането на метода помага на около 75 – 80 на сто от болните.

Другият метод е известен като невромодулация. В последно време той се прилага в големите клиники по света. Чрез този метод се имплантира електрод непосредствено към нервните окончания на гръбначния стълб в областта на кръста. От този момент електродът постоянно въздейства в тази област, която отговаря и за нормалното изпускане на урината от пикочния мехур. В техниче­ско отношение операцията не е сложна, но затова пък ефективността й достига до 80 процента. Това е най-научнообоснованият и съвременен метод за лечение на напикаването. При прилагането му се из­вършва непосредствено въздействие на механизма на невромодулиращото изпускане на урина.

ВМЕСТО КОМЕНТАР!

За съжаление и до днес уролозите са принудени да при­бягват към радикалните методи на лечение – в случаите, когато безуспешната лечение в течение на много години не носи никакъв резултат и инвалидизира пациентите. В такива случаи уролозите са принудени да предложат на своите пациенти оперативна намеса за отстраня­ване на пикочния мехур и замяната му със сегментно черво. След такава операция обикновено се появяват други проблеми.

Лечението на неволното изпускане на урина е много сложна и в много случаи неразгадана напълно за специалистите област. Човек може да боледува само две седмици и нито един от приложените ме­тоди да не може да му помогне. Проблемът може да продължи и 20 години и само една седмица след приложеното лечение пациентът да забрави за своите страдания. Никой все още не може да каже колко дълго и с какъв ефект може да бъде лечени­ето на неволното нощно напикаване. Това е едно непредсказуемо заболяване и като план-прогноза,  и като план-лечение.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *