Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Повторният инфаркт може да се предотврати

От болния зависи спес­тяването на „втория рунд“ на болестта. Основната задача след изписването от болницата е пациентът да привикне сърдечния си мускул към физическо натоварване.

Такова развитие на болестта се“ случва най-често на хората в преклонна възраст. Едва измъкнали се от лапите на инфаркта, над тези хора надвисва опасност от нов сърдечен удар. Такова развитие на нещата не трябва да се до­пуска, затова ви предлагаме препоръките на специалистите как да се предпазите от повторния инфаркт.

Запушването на ко­ронарните артерии с атеросклеротични плаки или тромби нарушава кръвоснабдяването на сърцето. И част от не­говите клетки умират заради недостига на кис­лород. Ето така изглеж­да инфарктът, за който сме писали много пъти. И ако такава ситуация се повтори, да речем, два месеца след това, през т.нар. постинфарктен период, тогава бо­лестта протича много по-тежко и провокира сърдечна недостатъчност, както и аритмия.

Но най-лошото е, че пов­торният инфаркт вече е истинска опасност за живота. След изписване­то от болницата прекаралият инфаркт пак се наблюдава от личния и от лекуващия лекар. Въ­обще рехабилитацията се извършва под контрол на специалисти. Обаче до голяма степен от самия болен зависи въз­можността да се пре­цени дали ще се развият усложнения и повторен инфаркт. Защото на електрокардиограмата не се вижда новата некроза (умирането на клетките), ако тя се случи на същото мяс­то. Затова се извършва динамично наблюдение в продължение на една седмица на здравите части на сърцето, за да се сравнят с предишното му увреждане.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *