Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Симптомите на варицелата са много

В повечето случаи обривите при херпес зостер се разполагат от едната страна на торса или тя­лото – отпред или отзад. Появяват се в областта на нерва, по който вирусът е излязъл от нервни­те сплитове. Понякога обривите се появяват по главата и лицето, или по други части на тялото. Първите симптоми на заболяването са червени петна по кожата; възможен е сърбеж, боцкане и парене на кожата. Болката се локализира по хода на нерва, в повечето случаи от едната страна на тялото. Всичко това се съпровожда със слабост, с чувство за разбитост, незначително се покачва  температурата. Тези мехурчета се спукват и изливат и на тяхно място Възникват рани. В продължение на две до пет седмици тези рани за­растват бавно и се покриват с корички. При много хора болестта приключва с това, обаче още дълго време може да остане чувството за болезненост по хода на засегнатия нерв.

Срещат се и атипични форми на херпеса: без мехурести обриви; с големи мехури; с мехури плюс такива, запълнени с кърваво съдържание, и последната форма – гангренозна – тя се проявява с некроза на тъканта с последващо образуване на белези.

Атипичните форми на херпес зостер се Лекуват точно така, както и класическата. Единствено сложното е да се постави правилната диагноза. Защото подобна „маскировка“ на вируса може да заблуди дори опитен лекар.

ВНИМАНИЕ!

Заразността на вируса на херпес зостер е незначителна, затова дори и тесен контакт с болен невинаги означава, че ще заболеете и вие. Но въпреки това е желателно по време на обилните обриви да не контактувате е малки деца и възрастни хора.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *