Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спешна помощ с билки при болки в уши, нос и гърло

Спадане на гласа

–          Анасон, мед: половин чаена чаша семена от анасон се варят 15 минути в половин литър вода. След това течността се прецежда, смесва се с една четвърт чаена чаша пчелен мед и се слага да кипне повторно. Отварата се сваля от огъня и към нея се добавя една супена лъжица коняк или ракия. Пие се по една супена лъжица през половин час.

–          Черна ряпа: добре измити обелки от черна ряпа се сваряват в малко вода. Течността се прецежда и се изпива.

–          Пелин, подбел, тинтява: вземат се пелин, подбел и тинтява, счукват се и от тях се прави компрес на гърлото.

Болки в гърлото

–          Липа: вземат се 20 г липов цвят, залива се с една четвърт литър вряща вода и се варят 5 или 10 минути в покрит с капак съд. Топлата отвара се прецежда и към нея се добавя една чаена лъжичка сода за хляб. Със сместа се прави гаргара.

–          Малина: една супена лъжица сушени плодове от малина се запарват с една четвърт литра вряща вода. Запарката се прецежда и се пие топла като чай. По желание може да се подслади с пчелен мед.

–          Градински чай: приготвя се запарка от една супена лъжица сушени листа от градински чай и една четвърт литра вряща вода. След като поизстине течността се прецежда и се пие като чай.

Болки в ушите

–          Праз: в болното ухо няколко пъти на ден се капват две или три капки затоплен сок от праз.

–          Седефче: вземат се равни части сок от седефче и чист зехтин. От леко затоплената смес се капват по две или три капки в болното ухо.

–          Картофи: два сварени картофа се смачкват на пюре и се увиват в чиста кърпа. Компресът се слага на болното ухо и отгоре се завързва вълнен шал.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *