ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жените страдат 4 пъти по-малко от стомашни болести

Замисляли ли сте се защо това е така? Защо силният пол пак се оказва по-слаб? Майката-природа ли по­мага на жените, като залага в тях солиден запас резервни сили за продължаване на човешкия род. Л може би цялата работа е в това, че мъжкия организъм така или иначе по-често и по-силно се подлага на психическо н емоционално претоварване? За никого не е тайна, че любителите на алкохола и тютюна на планетата все пак са от мъжки пол в по-голямата си част. Е, жените ги догонват в някои държави и, за съжаление, все повече пият млади девойки и млади жени.

По статистика 96 на сто от болните с тежки усложнения на язвената болест – а това е спукване на язвата – тези хора са пушачи. Пушенето увеличава изработката на солна киселина в стомаха и засилва активността на стомашния сок. Освен това то нарушава моториката на стомаха и два­надесетопръстника, като ускорява евакуацията, т.е. излизането на храната от стомаха.

ТОВА Е ВАЖНО!

Спуканата язва на стомаха или дванадесето­пръстника е тежко усложнение на язвената бо­лест, при което състояние в основата на язвата се образува дупчица, която се свързва с коремната кухина. Състоянието се съпровожда със силна „кинжална“, режеща болка в-корема и често се появява и кръвоизлив. Развива се силна слабост, почти до загуба на съзнание, присъединява се и повръщане – повръщаното напомня утайка от кафе. Изисква се незабавно лечение в болница с провеждаме на хирургична операция.

Самолечението е недопустимо, всяка минута е важна за спасяването на живота.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *