„Синдромът на разбитото сърце” идва след тежки изживявания

синдром на разбитото сърцеТежките преживявания могат да доведат до сериозни нарушения в сърдечната дейност.това е известно отдавна. Но едва наскоро учените от болницата „Джон Хопкинс” в Балтимор изясниха причината на нарушенията. При силен стрес в кръвта се излива надбъбречният хормон адреналин в удивителни количества-от 7 до 35 пъти повече, отколкото това става в нормално състояние. Високата концентрация адреналин свива коронарните съдове и разстройва ритъма на сърцето. Това води до болка в сърдечната област на задух.

Продължителните неприятни изживявания създават хронично сърдечно увреждане с характерна болка, задух и нарушение на сърдечния ритъм. Това се нарича „синдром на разбитото сърце”. Той навестява най-често жените над 60 години, които са загубили съпруга си. Или водят тежък живот на недоимък. Кардиограмата не може да констатира инфаркт или друго увреждане, но оплакванията продължават с дни и седмици.

Лечението на „синдрома на разбитото сърце” не трябва да е с антидепресанти. Те задълбочават синдрома. Предписват се леки психостимуланти и най-важно-режим на психично разтоварване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *