Болката в ухото е остра като зъбобола

Най-доброто домашно лечение е спиртът

Здравейте! От време на време и аз не мога да кажа точно в какви моменти, изведнъж рязко ме заболява ухото. Но толкова силно боли, че направо полудявам. Не знам дали от някакво възпаление, дали от шум обаче се научих да се лекувам. Още при първото усещане, натапям памуче във водка или ракия, а може и в някаква настойка – например слагам топъл компрес и лягам да спя. На сутринта всичко е наред. Моля вашите консултанти да отговорят правилен ли е моят метод на лечение? Искам да спомена, че съм на 38 години – значи не би трябвало да е от възрастта. Благодаря предварително.

Ива – по електронната поща.

Вие трябва да се научите правилно да си сла­гате такъв компрес – напоявайте със спиртова настойка – най-добре боров спирт – една марличка, навивайте я на тръбичка и я поставяйте в ушния проход. Действайте смело, нищо лошо няма да ста­не. След това вземете пак една марлена салфетка, направете й разрез, през който да премине ухото, натопете я в спиртната настойка и я сложете на ухото си. Отгоре обаче, пак с разрез, сложете и едно найлоново парченце, за да не се опира ухото ви до спирта – иначе може да изгори. След това сло­жете затоплено памуче и завържете с топъл шал. Това е. И вземете мерки още при първите сигнали, когато усетите „пробождане“. Ако ви боли много силно, изпийте обезболяващо.

Болката в ухото наистина е нетърпима, защото петата двойка черепно-мозъчни нерви са близо до очите, до ушите и до зъбите.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *