Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на акне по време на бременност

Много бременни жени са притеснявани от внезапно обостряне на акнето по кожата им по време на бременността им. При някои жени акнето по кожата им не се е появявало преди бременността им и това е повод за тяхното притеснение. Лекарите обаче смятат, че не е нужно появата на акне по кожата по време на бременност да е повод за особенно притеснение, тъй като то в повечето случай изчезва след раждането.

Повечето случай на появата на акне по кожата по време на бременност се получават от огромните хормонални колебания, които възникват в тялото на жената. При много от жените акнето изчезва още при второто тримесечие, а при други чак след като спрат да кърмят.

За да поддържате кожата си здрава и да я предпазите от появата на акне по време на бременността си е добре да се стремите да почиствате кожата си сутрин и вечер. Избягвайте за тази цел да използвате продукти, които дразнят кожата ви. Кожата е много по-чувствителна по време на бременността и затова няма да ви е много лесно да си намерите подходящ продукт за почистване на лицето, но това не е невъзможно. Винаги след като почистите кожата си слагайте и лек овлажняващ крем. Ако все пак установите появата на акне и не може да се справите сами с него се обърнете за съвет към вашия лекар. Той ще ви посъветва какви медикаменти да използвате за да не навредите на себе си и на бебето.

Някои от леченията на акне, които се предписват по време на бременност включват: бензол пероксид, салицилова киселина с ниска концентрация, еритромицин. Много медикаменти може да навредят на бебето ви и затова е най-добре преди да започнете лечението на акне да се консултирате с вашия лекар.

Бременните жени страдащи от акне не трябва да използват медикаменти с изотретиноин, тъй като това води до раждане на деца с вродени дефекти. Тетрациклин както и неговите производни доксициклин и моноциклин може да спрат нормалното развитие на костите.

Този списък с лекарствени средства обаче не е най-изчерпателният затова преди да предприемете лечение на акне по време на бременност трябва да се консултирате със специалист.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *