Лечение на акне по време на бременност

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Много бременни жени са притеснявани от внезапно обостряне на акнето по кожата им по време на бременността им. При някои жени акнето по кожата им не се е появявало преди бременността им и това е повод за тяхното притеснение. Лекарите обаче смятат, че не е нужно появата на акне по кожата по време на бременност да е повод за особенно притеснение, тъй като то в повечето случай изчезва след раждането.

Повечето случай на появата на акне по кожата по време на бременност се получават от огромните хормонални колебания, които възникват в тялото на жената. При много от жените акнето изчезва още при второто тримесечие, а при други чак след като спрат да кърмят.

За да поддържате кожата си здрава и да я предпазите от появата на акне по време на бременността си е добре да се стремите да почиствате кожата си сутрин и вечер. Избягвайте за тази цел да използвате продукти, които дразнят кожата ви. Кожата е много по-чувствителна по време на бременността и затова няма да ви е много лесно да си намерите подходящ продукт за почистване на лицето, но това не е невъзможно. Винаги след като почистите кожата си слагайте и лек овлажняващ крем. Ако все пак установите появата на акне и не може да се справите сами с него се обърнете за съвет към вашия лекар. Той ще ви посъветва какви медикаменти да използвате за да не навредите на себе си и на бебето.

Някои от леченията на акне, които се предписват по време на бременност включват: бензол пероксид, салицилова киселина с ниска концентрация, еритромицин. Много медикаменти може да навредят на бебето ви и затова е най-добре преди да започнете лечението на акне да се консултирате с вашия лекар.

Бременните жени страдащи от акне не трябва да използват медикаменти с изотретиноин, тъй като това води до раждане на деца с вродени дефекти. Тетрациклин както и неговите производни доксициклин и моноциклин може да спрат нормалното развитие на костите.

Този списък с лекарствени средства обаче не е най-изчерпателният затова преди да предприемете лечение на акне по време на бременност трябва да се консултирате със специалист.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *