Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Левкемията често се бърка с вирусна инфекция

Видовете левкемия, наричана още левкоза, са тумори в кръвотворната тъкан. Често заболяването е нарича „белокръвие“ или „рак на кръвта“. Дори да закрият такова заболяване на вашето дете, то в никакъв случай не е присъда. През последните години хематолозите постигат отлични резултати в това отношение. Пълното оздравяване на децата с остри лимфобластни левкемии е 75%.

Заболяванията на кръвта не могат да се диагно­стицират в ранни етапи, тъй като симптомите са неспецифични. По-точно е да се използва изразът „може да се заподозре“. Изключително важно е наис­тина „да се заподозре“, т е. лекарите да предположат и да се досетят за него, защото колкото по-рано се постави диагнозата левкемия, толкова по-навреме ще започне лечението – то продължава почти две години и се провежда непрекъснато.

Лимфогрануломатозата се нарича още лимфом на Ходжкин. Този тумор прораства от лимфоидната тъ­кан. Диагностиката на заболяването в ранни стадии и своевременно започнатото лечение позволява да се постигне пълно излекуване на повечето пациенти.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *