ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Животът с диагноза рак е сериозно предизвикателство

Вероятно се притеснявате от това как ракът ще повлияе на вас и на способността ви „да живе­ете нормален живот“, т.е. да се грижите за семейството и дома, да работите, да поддържате при­ятелствата си и да се занимавате с любимите неща. Много хора изпитват тревога и чувство за потиснатост. Някои стават раздразнителни и обидчиви, други се чувстват безпомощни и разбити. На много болни им пома­га това, че могат да поговорят за своите чувства.

Приятелите и роднините могат много да ви помогнат. Те може да се поколебаят и съмняват дали е удачно да ви предложат подкрепа, докато не видят как преодолявате болестта. Не ча­кайте. поговорете с тях, дайте им да разберат, че искате да говорите, да обсъждате.

Някои хора не искат да обременяват своите близки и предпо­читат да разговарят за своите проблеми с неутрален човек, за когото това е работа. Ако жела­ете да обсъдите своите проблеми и чувства, свързани с рака, ще ви помогнат социален работник, консултант, психоаналитик, ако щете – свещеник.

Вашият онколог може да ви препоръча някого. Много хора, бо­лни от рак, са доволни от беседите с други със същата болест. Това, което иска и нашият читател.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *