Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Приемът на желязо е необходим при бременните жени

Най-честата причина за анемия по време на бременността е недостига на желязо.Много е важно бременната жена да бъде тествана за анемия още при първите си посещения при лекаря.

Анемията е недостигът на желязо в тялото ви, но не е нужно да се притеснявате твърде много за вашето бебе. То ще започне да използва запасите от резервите на вашето желязо около 20-тата седмица. Може да се разбере дали имате анемия като направите кръвни тестове, те много ясно ще покажат дали има недостиг на желязо в организма ви. Добре е да правите такива тестове и в по-късните етапи на бременсотта си, тъй като не е гаранция дали анемията няма да се появи и в по-късен етап. Някои от най-честите симптоми свързани с анемията са: чувството на умора и слабост, бледа кожа, сърцебиене, задух и припадъци. Жените, които са застрашени от анемия са жени, които не са в състояние да се хранят добре, са с многоплодна бременност и запасите от желязо се изчерпват по-бързо, имат две бременности близо една до друга, имат лошо хранене.

За да се чувствате добре и да не развиете анемия вие трябва да приемате по около 15 мг. желязо на ден. Добре е необходимото количество желязо да приемате от храната, а не под формата на добавки с желязо, тъй като те могад да предизвикат запек, гадене и повръщане. Така, че стремете се да ядете храни богати на желязо, такива храни са: червено месо, спанак, сушени плодове и др.

Важно е да обърнете внимание на приема на витамин С, него трябва да го взимате редовно, тъй като той помага да се разгради желязото по-бързо в организма ви. Напитки, които съдържат кофеин обаче трябва да избягвати, тъй като те абсорбират по-голяма част от количеството на желязото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *