Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няма нищо по-лошо от съдосвиващите препарати

Те само засилват отоците, нарушават кръвообращението и пречат да лекарството да достигне целта си. Затова ги при­емайте само по строги показания. За да облекчите дишането и да подобрите състоянието на възпалената лигавица, е най- добре да използвате средства на маслена основа: те създават тънка ципа и не позволяват на лигавицата да пресъхва.

Заради отслабналия кръвоток в областта на носните кухини действието на мощните препарати все едно е незна­чително. А в същото време целият организъм страда много сериозно от тези силно действащи антибиотици. Такава терапия винаги провокира имунодефицит.

И така: по какъв начин да попречим на синузита да се развихри, докато още не са напреднали нещата?

За целта е необходимо да се въздейства непосредстве­но на носната лигавица. А това можете да го направите и у дома.

Използвайте за промиване на носните проходи разтвор от морска сол или билкова настойка от невен, салвия, калуна. Удобно е да го правите със спринцовка без игличка. Повтаряйте процедурата по 3-4 пъти на ден.

За да не допуснете пресушаване и оток на лигавицата, си капвайте маслени разтвори. За целта смесете в равни пропорции зехтин и царевично масло, добавете масло от жълт кантарион, оставете за една нощ, след което нагрявайте на водна баня. Маслените ви калки са готови и можете да си капвате в носа веднага след промивката.

След процедурите, преди сън, нанесете сгряващ мехлем върху челото и бузите – там, където е проекцията на носните кухини. В аптеките има специални кремове, които са много ефикасни.

В продължение на 7 до 10 дни всяка вечер извършвайте този комплекс процедури, а маслените захапвания – 2-3 седмици за профилактика на възможните рецидиви.

Такива мероприятия помагат да се подобри кръвотокът в носните кухини, отделят се секретите, които не са никак безопасни. И, в крайна сметка, предотвратявате нагнояване и възникване на отоци в носните лигавици.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *