ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Някои изненадващи истини и още измислици за грипа

Лятото полека-лека си отива, очак­ваме студеното време с тревога заради грипа – дали ще има епидемия тази година, доколко ще бъде опасна? Успокоителното е, че обикновеният грип се лекува успешно, ако, разбира се, това се извършва правилно. Но съществуват редица заблу­ди, които пречат на това правилно лечение. И те са свойствени за много от нас. Крайно време е да ги научим.

Заблуждават се тези, които смятат, че с ас­пирин може да се лекува грип. Единственото, за което може да помогне, е да облекчи донякъде следствието, а не да въз­действа на причината. Не се подвеждайте по рекламите. Съществува само едно-единствено лекарство, което убива причинителя, всички останали т.нар. противогрипни средства не могат да го убият. Те оказват единствено симп­томатичен ефект – да намалят температурата или да облекчат мускул­ните и костните болки. „Никога не трябва да приемате аспирин при грип – твърдят водещи медици. Той засилва хеморагичния синдром (повишава пропускливостта на кръвоносните съдове и кръвта попива или изтича в околното пространство). А това може да доведе до непредсказуеми последствия“.

Вероятно сме го споменавали и друг път, но сме длъжни да повторим.

че грипът не се лекува с антибиотици. Те не действат на вирусите. Лекарят ги на­значава само ако се страхува от вторично усложнение след вируса.

А да се загряват ли краката? Ако сте повишили температурата, не го правете. Защото при висока температура сърцето бие по-бързо, а когато загреем и краката си, създаваме допълни­телно натоварване на сърцето. Същото важи и за инхалациите над варени картофи или лай- кова отвара.

А дали е толкова вредно да се боледу­ва от грип? Това може да ви се стори доста странно, но го имайте предвид. Немски медици стигнали до извода, че понякога боледуването от грип е полезно. Те установили зависимост­та между прекараните инфекциозни заболява­ния и степента на пред­разположеност към рак. Изследванията показа­ли. че хората, които „не могат да се отърват“ от простуди, грип, анги­ни, значително по-рядко боледуват от рак на кожата. Вероятно това е свързано с особено­стите на имунитета на предразположените към инфекции хора: органи­змът сякаш компенсира неспособността да се защити от обичайните инфекции и засилва защитните свойства на другите „фронтове“.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *