Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алергия от латекс – част 2

Кой е в риск от алергия към латекс?
Продуктите от латекс са навсякъде. Всеки може да развие такава алергия. Здравните работници и работниците в каучуковата промишленост, изглежда имат най-висок риск за алергия към латекс. Здравните работници, които имат сенна хрема имат особено висока вероятност от развитие на алергия към латекс, тъй като 25% от всички здравни работници, които имат сенна хрма показват признаци на чувствителност към латекс.

Хората също изложени на риск са тези, които са имали много операции (особено в детска възраст), хора, които имат „Спина бифида” (вроден дефект, който влияе на развитието на гръбначния стълб) и хора, които имат хранителна алергия.

Има ли връзка между алергията към латекс и храната?
Тъй като някои гумени протеини са подобни на хранителните протеини, някои храни също може да предизвикат алергична реакция при хора, които са алергични към латекс. Такива храни са банан, авокадо, кестен, киви и маракуя. Въпреки че много други храни може да предизвикат алергична реакция, избягването им може да причини проблеми с храненето. Ето защо е препоръчително да се избягват само храни, които вече са показали алергична реакция.

Какво трябва да направя, ако мисля, че имам алергия към латекс?
Отидете на лекар, за предпочитане с опит в лечението на латексова алергия. Вашият лекар ще вземе подробна история и може да потвърди диагнозата с кръвен тест. Самостоятелен кожен тест не се прави за латексовата алергия, освен ако не е в някой специализиран център. Тя може да предизвика тежки реакции, ако това не се прави от опитен човек.

Какво трябва да направя, ако разбера, че имам алергия към латекс?
Въпреки че няма лечение за алергията към латекс, можете да намалите риска от реакция с избягване на пряк контакт с латекс. Предприемете стъпки за да разберете кои продукти във вашата среда съдържат латекс. След това намирете заместители, които можете да използвате за тези продукти. Важно е също да се избегне вдишване на латексови частици от прах, ръкавици или други източници.

Ако сте здравен работник или пациент, всички около вас трябва да носят безпрахови латексови ръкавици или не-латексови ръкавици. Ако сте здравен работник сравнете различните видове не-латексови ръкавици, за да намерите тези, които са най-добри за вас.

Винаги носете медицинска предупредителна гривна, огърлица или ключодържател, който предупреждава спешните медицински работници и лекарите, че сте алергични към латекс. Говорете с вашия лекар за да получите рецепта за епинефрин инжектираща писалка, която да се използва в случай на сериозна реакция. Добре е също така да носите с себе си не-латексови ръкавици за използване от аварийния персонал, ако имате нужда от медицинска помощ.

Ако сте изложени на латекс в работата си, кажете на вашия работодател и колеги за латексовата си алергия. Избягвайте латексовите ръкавици, напълно, ако не сте изложени на риск за замърсяване на кръвта или телесните течности. Използвайте ръкавици без прах, ако латексови ръкавици са задължителни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *