14 навика, които могат да съсипят живота ви

Ако имате желание напълно да разрушите живота си, ако искате да сте трайно нещастни, тогава тези 14 навика ще ви бъдат от полза

живота

Семейният психолог Клои Маданес изброява 14 навика на хора, които са успели в изкуството да съсипят живота си. Следвайте всички, или само няколко от тях, и вие също ще можете да го направите.

Клои Маданес

14 навика, които могат да съсипят живота ви

1. Страхувайте се от парични загуби

Визуализирайте поне за 15 минути на ден как губите работата, дома и спестяванията си и как прекарвате нощта на гарата, спейки върху картон.

2. Станете отегчени

Гледайте ако не всички, то поне две риалита и други скучни телевизионни предавания, четете само новинарски сайтове. Избягвайте всичко, което предизвиква силни чувства.

3. Бъдете критични към себе си, с повод и без повод

Създайте негативен образ на себе си. Помислете за десет ситуации, които ви карат да сте нервни, депресирани и разстроени. Провокирайте тези ситуации поне веднъж седмично. Спомнете си всички онези моменти, в които сте сгрешили, изживейте ги отново и отново, без да си вадите някаква поука от тях.

4. Карайте се често, особено с близките и любими на вас хора

Вдигайте им скандали публично. Създавайте напрежение между вас като спорите излишно и се бъркате там, където не ви е работа. Измислете 20 злобни съобщения, които да изпратите на партньора си, на брат си или сестра си, на най-добрите си приятели и актуализирайте списъка редовно, като добавяте още и още невинни хора.

5. Приписвайте лоши намерения на другите хора

Приемайте всяка нападка лично. Помислете за поне петима членове на семейството или приятели, които са ви казали лоши неща напоследък.

6. Бъдете егоисти

Спомнете си колко добро сте направили за другите в миналото. И какво получиха в замяна?

7. Никога не благодарете

Направете списък с нещата, за които можете да благодарите на някого. След това кратко обяснете до всяка точка (писмено или на ум) защо не си струва да благодарите.

8. Бъдете нащрек, култивирайте тревожност

Проучете какви природни бедствия се случват във вашия район, мислете за тях поне по час на ден.

9. Обвинявайте родителите си

Вашите недостатъци и неуспехи трябва да лежат на тяхната съвест. Кръгът на виновните може да бъде разширен: първите учители, съученици, първата любов, бивш съпруг, настоящ приятел и ужасното място, на което сте родени и сте отраснали.

10. Не се радвайте на живота

Удоволствията като храна, вино, хубава музика, пътуване, книги, хобита и други такива са за дребните душици, вятърничавите и несериозни хора. Правете нещо на пръв поглед приятно веднъж седмично, но продължавайте да си повтаряте колко е безсмислено.

11. Още повече задълбавайте в себе си

Анализирайте неуспехите си и се съсредоточете върху недостатъците си. Създайте си и допълнителни такива, като не спортувате, не се храните здравословно и се къпете само от време на време. Ако подозирате, че имате някакви наченки на депресия, грижете се за нея. Не я лекувайте, захранвайте я с още и още негативни мисли и бездействие.

12. Хвалете или демонизирайте миналото си

Имали сте ужасно детство и всички проблеми идват оттам. Но никога няма да бъде толкова добре, колкото преди. Споделяйте тези мрачни заключения с хората около вас.

13. Изградете връзка с някого, когото искате да промените

Изберете най-лошите партньори в приложението за запознанства. Срещайте се само с такива, които не провокират никакви други чувства у вас, освен желанието да ги промените. Създайте връзка само защото така се очаква от вас, а не защото изпитвате необходимост да обичате и да бъдете обичани.

14. Критикувайте

Направете списък с 20 неща, които не харесвате и ги споменете във всеки разговор през деня.

Разбира се, не бива да се напрягате и да започнете да изпълнявате накуп всичките 14 точки. Опитайте се да овладеете поне четири или пет от тях – това е достатъчно, за да се зарадвате на първите резултати, които изобщо няма да закъснеят.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.