ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Организмът се изчиства от вирусите за 6 месеца

Всички вируси на хепатита могат да предизвикат остър инфекциозен процес, характеризиращ се с кли­нични и биохимични изменения. Те се задържат в организма не повече от 6 месеца.

Вирусите на хепатит А и Е се из­хвърлят от организма в продължение на 6 месеца. Докато при хепатит В, С и D, точно обратното – при тях е възможно патологичният процес да премине в хронична форма, която може да провокира развитие на ци­роза и повишава риска от първичен хепатоклетъчен карцином, т.е. рак на черния дроб.

Рискът от преминаването на хе­патит В в хронична форма в голяма степен зависи от възрастта на болния и неговото имунологично състояние. При новородените хепатит В преми­нава в хронична форма в 100 процента

  • При хепатит В, С и D е възможно острата форма да премине в хронична

от случаите.

При малките деца този показател се понижава до 70%. При здравите млади хора острата форма може да премине в хронична само в един про­цент от случаите.

Рядко настъпва пълно оздравяване при хроничен хепатит, въпреки лечени­ето със стероидни хормони. Хепатит D може да прерасне в хронична форма само на фона на хепатит В.

  • 5 на сто от болните с хепатит С развиват хронична форма след острия период. Почти винаги заболяването се открива при хистологични изслед­вания.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *