ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

Много хора не знаят, но киселото мляко подсилва косъма и действа ефективно за спиране на косопада

косопада

Киселото мляко е изключително полезно за косата. То е важен източник на протеин, който укрепва косата и дейста благоприятно за структурата й. Калцият, който се съдържа в киселото мляко, подпомага растежа на косата.

Именно за това е добра идея, за хора с косопад, да ядат кисело мляко редовно. Освен това обаче то може да се използва и локално за стимулиране на растежа на косата и укрепването й. Млечната киселина, съдържаща се в киселото мляко, ексфолира мъртвата кожа и спомага за премахване на пърхота.

 

За да намалите косопада и да подобрите растежа на косата, използвайте кисело мляко по следните 5 начина:

 

1. Кисело мляко и яйчен жълтък

Тази богата на протеини маска ще подсили косъма, ще намали косопада и ще направи косата ви силна и красива.

Съставки:

• 1 яйчен жълтък

• ¼ чаша кисело мляко

Приготвяне и използване:

Добавете жълтъка към млякото и го разбийте, докато не получите гладка еднородна смес. Намажете кичучите на на косата и скалпа си със сместа. Оставете да престои 10 мениути. Изплакнете с хладка вода, след което измийте косата си с шампоана, който използвате.

 

2. Кисело мляко и семена от сминдух

Пърхотът е често върви ръка за ръка с прекомерния косопад. Семаната на сминдуха са ефективно средство за лечение на пърхот.

Съставки:

• 1 супена лъжица семена от сминдух

• ¼ чаша кисело мляко

Приготвяне и използване:

Добавете семената от сминдух към киселото мляко и ги оставете да киснат в него за 1 нощ. Сутринта сложете сместа от сминдух в блендер и пасирайте. Разтрийте сместа върху скалпа и я оствете за 30 минути. Иплакнете сместа с вода и измийте косата си с шампоан. Повтаряйте ежедневно до получаване на желания ефект.

 

3. Кисело мляко и авокадо

Авокадото е богато на здравословни мазнини, които подхранват косата. Маската с авокадо и кисело мляко помага за възстановяване на протеина в скалпа и косата.

Съставки:

• 1 малко авокадо

• 1 лъжица кисело мляко

• ½ супена лъжица мед

Приготвяне и използване:

Пасирайте авокадото в блендер, добавете киселото мляко и меда и разбъркайте добре до получаване на равномерна смес. Нежно масажирейте скалпа си с маската. Оставете да да престои продължиение на 30 минути, след което изплакнете с вода.

Източник: https://www.findhomeremedy.com/

Пауър Ню Хеър Лосион
Пауър Ню Хеър  – лосион против косопад

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *