Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народната медицина помага при бронхиална астма

–          Великденче: една супена лъжица изсушени и ситно нарязани стръкове от великденче се заливат с една четвърт литра вряща вода. Запарката се оставя да изстине и се прецежда. Пие се по една кафена чашка три или четири пъти дневно.

–          Лопен: приготвя се запарка от една супена лъжица ситно нарязани цветове от лопен и една четвърт литра вряща вода. След като изстине, запарката се прецежда. Пие се по една винена чаша два или три пъти на ден.

–          Сапунче: приготвя се отвара като една чаена лъжица стрит корен от сапунче се залива с една четвърт литър вряща вода и сместа се вари 5 минути. След като изстине, отварата се прецежда. От нея се приема по една супена лъжица три или четири пъти дневно. Дозата не бива да се превишава, тъй като билката може да предизвика гадене, повръщане и стомашно разстройство.

–          Росянка: една супена лъжица ситно нарязани стръкове от росянка се заливат с половин литър вряща вода. След 2 часа запарката се прецежда. Пие се по една винена чаша 3 пъти дневно. Може да се подслади със захар или пчелен мед.

–          Миризлива теменужка: вземат се 2 чаени лъжички ситно счукани корени от теменужка, заливат се с четвърт литра студена вода и се оставят да престоят едно денонощие. След това течността се прецежда и се изпива за един ден.

–          Ефедра: вземат се по 2 г ситно надробени стръкове от ефедра и се заливат с четвърт литра кипяща вода. След като изстине, течността се прецежда и се изпива за 1 ден. Билката не бива да се употребява от хора, страдащи от високо кръвно налягане и атеросклероза.

–          Арападжик: вземат се 40 главички изчистен арпаджик и се попарват във вряла вода, докато омекнат. След               това се задушават в половин литър зехтин и се смачкват. От пюрето се приема по една супена лъжица сутрин и вечер.

–          Дафинов лист: една чаена лъжичка стрити на прах дафинови листа се заливат с половин литър кипяща вода и се оставят да киснат 6 часа. Течността се прецежда, разделя се на 3 равни части и се пие по 1 супена лъжица 3 пъти на ден след хранене.

–          Черна ряпа, масло, мед: настъргва се на ренде 1 кг черна ряпа, изпържва се 250 г краве масло и се смесва с 1 кг пчелен мед. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно след хранене.

–          Широколистен живовляк, масло и мед: три пъти на ден се изяжда смес от 4, 5 ситно нарязани листа от широколистен живовляк, 1 чаена лъжичка прясно краве масло и 1 чаена лъжичка чист пчелен мед. Сместа се приема 30 минути преди хранене.

–          Лазаркиня, босилек, ефедра, дилянка: Смесват се по 150 г лазаркиня и босилек, 100 г стръкове от ефедра и 30 г корени на дилянка. Една супена лъжица от сместа се залива с половин литър кипяща вода. След като изстине, запарката се прецежда и от нея се пие по половин чаена чаша 4 пъти дневно преди ядене. По време на лечението е добре да се правят инхалации с ментово или евкалиптово масло.

–          Ружа, иглика, черен бъз, сладка папрат, мащерка: вземат се по 50 г корени от иглика, 50 г цвят от черен бъз, 20 г корени от сладка папрат и 50 г стръкове от мащерка. Три супени лъжици от надробените билки и смесени билки се варят 4- 5 минути в половин литър вода. След като изстине запарката се прецежда, подслажда се  с мед и се пие преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *