Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народната медицина помага при анемия

–          Червен кантарион: вземат се по 60 г стръкове от червен кантарион и се накисват в 1 литър червено вино 8 дни. След това виното се прецежда, налива се в бутилки и се държи на хладно. Пие се по 1 винена чаша преди ядене.

–          Жълта тинтява: приготвя се отвара от една чаена лъжичка ситно нарязани корени от жълта тинтява и полови литър вода. Отварата се прецежда и от нея се пие по 1 кафена чашка преди ядене.

–          Глухарче: всеки ден се изяжда по една чиния салата от пресни листа на глухарчето.

–          Бял бор: вземат се по 50 г борови иглички и се варят с четвърт литър вода в продължение на 20 минути. Отварата се прецежда и се пие, подправена с лимонов сок и захар на вкус.

–          Горска ягода: приготвя се запарка от плодовете на горска ягода като 2 лъжички от тях се заливат с четвърт литър вряща вода. След като изстине, запарката се прецежда. Препоръчва се консумирането на пресни плодове от горска ягода.

–          Коприва: четири чаени лъжички изсушени листа от коприва се заливат с четвърт литра вряща вода. Запарката се прецежда и се изпива за един ден.

–          Слез: вземат се по 100 г изсушени листа от слез и се стриват на прах. Всеки ден се пие по половин чаена лъжичка прах, разбъркан в една чаша прясно овче мляко. По желание може да се добавя малко мед.

–          Офика, коприва: вземат се 30 г листа от коприва и 70 г плодове от офика. Една супена лъжица от сместа се залива с четвърт литра вряща вода и се вари 10 минути. Оставя се да престои 4 часа. Прецежда се и се пие по половин чаена чаша 3- 4 пъти дневно. Отварата се прилага при липса на витамин С и желязо в организма.

–          Червено цвекло, моркови и ряпа: вземат се равни части прясно изцеден сок от червено цвекло, моркови и ряпа. Всеки ден от сместа се пият по 1- 2 супени лъжици преди ядене. Лечението продължава няколко месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *