Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Александър Шишонин: Как се лекува хипертония без лекарства?

Хората дълго и безрезултатно лекуват хипертония, диабет и рак, вместо да се премахне причината за тези заболявания

хипертония

Често, вместо да открият и да се справят с причините за болестта, лекарите се занимават с премахване на симптомите – режат върховете, а не корените.

Александър Шишонин, рехабилитатор, кандидат на медицинските науки:

– Днес човечеството се отнася с COVID-19, както с нова любима играчка, въпреки че болестта има сравнително ниска смъртност в световен мащаб. Докато сърдечно-съдовите заболявания, диабетът и онкологичните заболявания остават убийци номер едно.

Александър Шишонин

Банално ли е? Да. Но ние отдавна сме свикнали с това и не го забелязваме. Медицината лекува заболяванията дълго и уж старателно. И въпреки това пациентите умират. Умират от това, от което уж се лекуват! Това ли наричаме огромни постижения в диагностиката? Не е ли време да признаем, че медицината е в задънена улица? Тя не знае как да се справи с тези болести и това, което прави с болните, не може да се нарече друго освен поражение и срам. Това е просто замитане на боклука под килима, защото вместо да открият и елиминират причините за болестите, лекарите се занимават с премахване на симптомите – режат върховете, а не корените.

Преценете сами

На хората с атеросклероза се предписват статини за понижаване нивата на холестерола в кръвта, вместо да се отговори на въпроса: защо тези хора имат холестеролни плаки?

Мазната храна няма нищо общо. 80% от холестерола се произвежда от черния дроб. Само 20% идват от храната, и те се изчистват от тялото така, както и са дошли. Въпросът е защо черният дроб внезапно започва да произвежда излишък. Или това не е излишък? Тогава защо се произвежда? Няма отговор на този въпрос, и в никакъв случай няма да ни бъде отговорено и в болницата.

На хората с диабет тип 2 се предписват антихипогликемични лекарства за изкуствено понижаване на кръвната захар. А защо тази захар е излишна? И не е ли по-добре да се премахне причината за диабета, за да не се налага да се трови черния дроб с токсини от лекарствата, и да се съсипват бъбреците?

Или вземете рака, който плаши всички. Премахва се, трови се с „химия“… А защо възникна? Какво допринася за развитието на неоплазмата? Без отговор. Но за сметка на това има скалпел!

Накрая се обръщаме към най -мистериозния и страховит убиец – хипертонията

Всяка година 60 милиона души умират поради различни причини, които включват болести, войни, пътнотранспортни произшествия, удавяне, падане от височина, убийства. И така, хипертонията и произтичащите от нея инсулти-инфаркти отнемат живота на една трета от тези 60 милиона.

В същото време „епидемията“ от заболявания, предизвикани от хипертонията, нараства. Високо кръвно имат 12-годишни деца, и заради това трябва да гълтат хапчета през целия си живот. Ракът при децата расте лавинообразно, а диабетът е по петите им. Знаете ли, че диабетът тип 2 при възрастни сега се разпространява и сред децата? Колко скоро тази вълна ще обхване цялото човечество? Въпрос на време е. Затова навярно е дошъл моментът медицината да спре да тича с парцал, да се опитва да премахне симптоматичните наводнения и чак накрая да търси дупка в тръбата?

Може би е дошло време лекарите да започнат да се занимават не с предписване на хапчета, които не лекуват, а с наука, тоест да търсят причините за тези заболявания, а не да се грижат портфейла на Big Pharma да е добре напълнен?

„Тайната“ на хипертонията

Междувременно хипертонията не е болест, а симптом. Същото като високата температура, болката, или зачервяването. Температурата може да се повиши поради различни причини, възпалението – също. Заради някаква причина, обаче хипертонията в медицината се случва! Сякаш без причина – бам – и кръвното налягане скача! Но вместо да отговорят на въпроса защо това се случва, лекарите нарекоха симптома болест и започнаха да го лекуват. Това е все едно да не се предписват антибиотици при бактериална пневмония, а само се се понижава температурата.

Не е случайно, че колкото е по-висока температурата, толкова по-усилено човешкия организъм се бори с болестта. А ние му пречим като я сваляме. По същия начин тялото повишава кръвното налягане. То също се бори с нещо. И лекарите му пречат, като предписват на пациентите лекарства, с които изкуствено го свалят. В отговор тялото започва да търси начини да заобиколи хапчетата. Лекарите увеличават дозата, сменят лекарствата, за да преминат „от другата страна“. И въпреки това пациентът умира от последиците, причинени от хипертонията.

Освен това! Налягането се намалява по различни начини, например с помощта на бета-блокери

Американската сърдечна асоциация проведе независимо проучване, от което стана ясно, че хората, приемащи бета-блокери, умират по-често от инфаркти, отколкото пациентите с хипертония в контролната група, които не пият хапчета.

Лекарите знаят причината за хипертонията. Но, уви, не на всички им се занимава. В моята клиника облекчаваме хипертонията на хора, които са на различни възрасти, а в YouTube показваме безплатно как можете да го направите сами. Но проблемът е, че ако се приеме тази теория и практика, ще трябва да се промени цялата здравна система изцяло и в основата си. И тогава поликлиниките и кардиологичните центрове няма да приличат на обичайните болници с миризма на лекарства, а на фитнес зали. А фармацевтичните компании ще понесат многомилиардни загуби, защото на хората няма да им се налага да пият хапчетата.

Истинската причина за хипертонията е известна

Като следствие, хипертонията води до диабет, а след това до атеросклероза и рак. Всеки има различен късмет – някой се разболява от рак, а друг – не. Нека накратко да обясня механизма на задействане на тялото и появата на хипертония. Ако решите проблема в началото, няма да я има по -нататъшната верига.

И така, защо мозъкът дава заповед за увеличаване на налягането? Причината е тъканна хипоксия или кислороден глад на мозъчния ствол. Мозъчният ствол е центърът на живота, от тук се регулира цялото тяло. И ако малко кислород попадне в кръвта, мозъкът започва да повишава кръвното налягане, за да изтласка повече кислород към основния потребител. А кислородът не е достатъчен, защото мозъчният ствол го доставя през гръбначните артерии, които преминават през каналите вътре в прешлените. И ако прешлените са леко изместени, късите мускули на шията са спазматични (и тези остеохондрозни явления се появяват с възрастта при всички), гръбначните артерии са леко притиснати, просветът им се стеснява и кислородният сензор в мозъка започва да скърца тревожно, образно казано. Следва команда за увеличаване на потока, за компенсиране на недостига на кислород. Ето причината за увеличаването на кръвното налягане. Тоест, за да се отървете от хипертонията, не е нужно да приемате хапчета, убивайки черния дроб и бъбреците, а да поправите горната част на гръбначния стълб с помощта на подходящи упражнения. Какви са те, може да разберете ако посетите моя канал в YouTube.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *