Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Първите признаци на рак

Симптомите, характерни за всякакъв рак, могат да бъдат признаци и на други заболявания, които нямат никакво отноше­ние към рака. Затова е невъзможно да се постави диагноза въз основа точно на тях. Но могат да ви накарат да се обърнете към специалист и да се хване ракът в най-ранен стадий.

Болката се появява в по-късен стадии на рак, когато в процеса са въвлечени и нервните окончания. Но в началния стадий от развитието на тумора човек може да забележи „ненормални“ усещания, които по-скоро биха могли да се нарекат „боле­зненост“. Много хора си спомнят, че няколко месеца преди да им поставят страшната диагноза, са усещали нещо като „чуждо тяло“ или дискомфорт в определен орган. Бъдете особено внимателни, ако ви се поя­вят такива усещания в главата! – мозъчните тумори растат много бързо.

Не правете грешката да гълтате аналгетици или да отдавате всичко на високото кръвно и магнитните бури. Или да търсите помощта на мануален терапевт. Така губите ценно време, а болестта прогресира.

Ето пример от медицинската практика: родителите закарали при специалист дъщеря си, която цели 3 години се измъчва от главо­болие. През това време те я водили дори „да й изправят шията“. В крайна сметка, докато обикаляли и я лекували както намерят, се оказало, че туморът е нараснал до такива размери, че е невъзможно да се помогне на момичето. А би трябвало да изострят вниманието си още преди появяване на бол­ката – тогава, когато болестта се проявява с постоянно главозамайване, със загуба на съзнание, с получаване на спазми. В този етап момичето е можело да бъде спасено. Бъдете внимателни с болезнеността в глава­та, особено ако сте преболедували някакъв рак – главният мозък е „любимо“ място за нови метастази.

Бързата загуба на тегло и постоянната температура са следващите два признака

Много онколози смятат бързото отслаб­ване за най-ранен признак на рака. Става дума за стремително отслабване само за няколко месеца. През този период туморът синтезира или принуждава организма да произвежда биологичноактивни вещества, които нарушават нормалните метаболитни процеси.

Раковият тумор отделя в кръвта проду­кти от своята дейност, което предизвиква признаци на интоксикация в организма – а това значи прилошаване и нарастваща слабост. Освен това в ранен стадий туморът прораства в малките кръвоносни съдчета и предизвиква анемия, която може да стане причина за слабост.

Следващите два ранни признака са изменение състоянието на кожата и на косата

Често ранен признак на рака е необясни­мо повишаване на температурата на тялото. Това се случва, защото раковият тумор потиска имунната система, която реагира по този начин – с покачване на температурата. В по-късни стадии температурата може да е следствие от значителни обменни наруше­ния и хронично отравяне на организма. И външни изменения възникват заради нару­шените обменни процеси. Например при рак на надбъбречните жлези кожата потъмнява, а при рак на черня дроб – пожълтява. При тумори в щитовидната жлеза могат много интензивно да започнат да падат косите и да се чупят ноктите.

Внимателно и обстойно снетата анамне­за позволява злокачественото образувание да се заподозре в началото и човекът да бъде изпратен за изследване.

Ако сте ограничени в средствата, за­почнете с биохимичен анализ на кръвта. Запомнете, че високата смъртност зависи не толкова от самия тумор, колкото от метастазите в мозъка. А косвените признаци на опасността могат да се открият дори при изследване на очните дъна. След това, ако офталмологът заподозре нещо, е нужно да се подложите на детайлно изследване: ком­пютърна томография, която е информативна при увреждане на белите дробове и органите на коремната кухина; магнитно-резонансна томография – тумор на главата и гръбначния стълб; мамография – при подозрение за рак на млечната жлеза. Най-хубаво е, разбира се, скрининг на цялото тяло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Първите признаци на рак

  1. Pingback: Заклетият пушач поема цяла чаша никотин! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *