БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Премахване на стрии – лесно е с помощта на тези 2 домашни рецепти

Вероятно имате нужните съставки за премахване на стрии в кухнята си. С помощта на тези лесни рецепти ще се радвате на мека кожа без следи.

премахване на стрии
Появата на стрии се получава вследствие на резки промени в теглото

Стриите са сериозен проблем за много хора. Въпреки, че мъжете и жените могат да бъдат засегнати, обикновено те се отразяват повече на самочувствието на дамите. Тук ще ви разкрием лесни рецепти за премахване на стриите по естествен начин, без сложни разкрасителни процедури.

Стриите се получават в резултат на разтягане на горните слоеве на кожата, точно под повърхността. Добрата новина е, че тези белези не са повод за притеснение, обикновено проблемът е само козметичен.

Въпреки това те не са за подценяване, тъй като могат да се отразят сериозно на самочувствието ви, когато показвате тялото си пред други хора.

 

Защо се появяват стриите?

 

Както всеки друг козметичен проблем, появата на стрии зависи от много фактори, като някои от тях е по-лесно да се контролират от други. Стриите се появяват при резки промени в телесната маса. Следователно тялото е качвало и сваляло килограми неконтолирано. Но теглото не е единствения влиятелен фактор свързан с появата на грозните белези.

Бързото израстване в юношеските години е друга често срещана причина за появата им, тъй като кожата се разтяга прекалено рязко и губи своята еластичност.

Една от най-обичайните причини за появата грозните линии по тялото е бременността. В този случаи белезите се намират в коремната област.

Местата, на които се появяват стрии са най-често корема, гърдите, седалището, бедрата и ханша. Белезите обикновено имат червеникав цвят в началото, но след време може да станат бели или кафеникави. Цвета на линиите варира от човек до човек.

Въпреки че в някои случаи разтягането на кожата няма как да се предотврати (като при бременност или израстване в пубертета), може да намалите шансовете за появата на този проблем чрез добра хидратация на кожата.

 

Домашни рецепти за премахване на стрии:

 

Тряба да знаете, че не всички стрии могат да бъдат премахнати с натурални средства, но поне може да предотвратите влошаването им.

  • Новопоявилите се стрии имат червеникъв цвят. Те са много по-лесни за прикриване и премахване.
  • По-старите стрии най-често са бели. Те са много по-упорити и трудни за елиминиране

По-надолу ще ви запознаем с 2 лесни и много ефективни рецепти за премахване на стрии:

 

  1. Зехтин и лимонов сок

Лимонът е известен с ексфолиращите, подхранващите и избелващите си качества. Освен това той е богат на витамин C, който помага за възстановяването на кожата.

Зехтинът е идеалено хидратиращо средство, а освен това е източник на витамин E, който е ключов за здравето на кожата.

Ще са ви нужни:

  • Половин лимон
  • 10 капки зехтин (студенопресован)

Начин на приложение:

Вземете половината лимон и го натривайте върху засегната зона, като изтисквате сока отгоре. Масажирайте стриите с лимона в продължение на 7-10 минути. Почакайте 10 минути, след което масажирайте със зехтин, докато не попие напълно в кожата. Препоръчително е да използвате студенопресован зехтин, за да извлечете максимума от полезните му свойства.

 

  1. Кисело мляко и червено грозде

Червеното грозде е силен антиоксидант и източник на витамини C и E, което го прави чудесно средство за регенериране на повредената кожа и премахване на стрии. То е богато и на полифеноли, които предотвратяват окисляването на кожата.

Ще са ви нужни:

  • 10 гроздови зърна
  • 200 грама кисело мляко (1 чаша)

Приготвяне и приложение:

Намачкайте добре гроздовите зърна в купа, след което добавте киселото мляко. Разбъркайте млякото с гроздето добре и нанесете сместа с кръгови масажиращи движения върху стриите. Оставете я да поседи върху кожата за около 20. Отмийте със студена вода.

Тябда да имате предвид, че както при всички естествени лечения, последователността и постоянството са ключови за постигане на резултати.

 

Струва си да опитате тези домашни рецепти за заличаване на стрии

 

Най-хубавото е, че за тези рецепти са ви нужни продукти, които всеки има в кухнята си. Имайте предвид, че новопоявилите се червеникави белези, се махат значително по-лесно, а белите са доста упорити и затова е важно да започнете, когато се появят. Постоянството е ключово за заличаване на стриите. И в двата случая горепосочените рецепти ще ви помогнат в справянето с този неприятен козметичен проблем. Не забравяйте също да пиете много вода, особено през летните месеци, защото добрата хидратация е много важен фактор за борбата с повечето кожни проблеми и несъвършенства.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Крем със секрет от охлюв
Крем със секрет от охлюв – за премахване на стрии и старчески петна, за красива кожа на всяка възраст

премахване на стрии

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *