Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се прави при ухапване от кърлеж

Симптомите на кърлежово преносимите заболявания, изключвайки еритема мигранс, наподобяват на грипно заболяване-има висока температура, втрисане, главоболие, мускулни болки, слабост. При децата често се появяват гадене и повръщане.

Важен признак за преносимите от кърлеж заболявания е конюнктивитът, който може да е развит я слаба форма и да не се отчита от засегнатия. Лекарите обаче ще обърнат внимание на този признак. Друг показател за заболяването е наличието на обрив, придружен от висока температура. Обривът е характерен при средиземноморска петниста треска-разпространен е по цялото тяло, включително дланите и стъпалата, и еритема мигранс-обривът е локализиран само на едно място. Трети показател за заболяването са специфичните промени на кожния участък при ухапването от кърлеж. При средиземноморска петниста треска се образува тъмно петно. Коричката е неболезнена. Открива се обикновено по главата при децата, зад ушите, гърдите, под мишниците, ингвиналните гънки, краката. При ранната поява на лаймска болест се получава еритема мигранс около 7 дни след ухапването. Плаката постепенно нараства до 5 см.

При ухапване от кърлеж отстраняването му е само една част от мерките, които трябва да се вземат. Необходимо е и сериозно проследяване на състоянието след това. При съмнение и симптоми на заболяване инфекционистът е специалистът, който трябва да се потърси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Какво се прави при ухапване от кърлеж

  1. Pingback: Доц. д-р Ива Христова: Ухапването от кърлеж може да е смъртоносно! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *